Villa Lidköping föll inför storpublik

Publicerad:
Villa Lidköping och Martin Karlsson förlorade hemmamatchen mot Västerås SK på annandagen. Foto: Thomas Kühnel

Villa Lidköping, där covid-19 har tagit sig in i truppen, förlorade en svängig tillställning mot Västerås SK inför 2 964 åskådare på Lidköpings Isstadion.

Gästerna vann med 5–4 (2–3) efter att ha vänt ett underläge i den andra halvleken i mötet i annandagsbandyn.

Coronaviruset har hittat in i Villa Lidköpings trupp.

I söndagens möte med Västerås saknades såväl Martin Johansson, Martin Andreasson som Johan Löfstedt.

– De snabbtestades positivt för covid i morse, säger Villas tränare Johan Sixtensson innan matchen.

Alla tre var med och tränade utan problem på juldagen. På morgonen på matchdagen togs snabbtester för covid, då trion hade haft små symtom, och de visade positivt.

– Det kom lite överraskande med tanke på att de inte hade några symtom i går. Det är bara att plocka ihop det vi har nu och köra på, säger Johan Sixtensson.

En del förändringar

Med den rutinerade trion borta blev det en del förändringar i Villa. Ludvig Johansson klev ner som libero, Petter Björling blev högerback, Hugo Behlander klev in som vänsterback och Alexander Karlgren startade på mitten.

Västerås SK, sjua i elitserien, fick inför storpublik besegra tabellettan i Lidköping under annandagsbandyn.

Villa ledde med 2–1 efter de första 45 minuterna på Lidköpings Isstadion dit Villa har tvingats flytta för att kunna ta in normalt med publik på grund av regeringens senaste coronarestriktioner som annars hade begränsat publikkapaciteten i inomhusarenan intill.

Jonas ”Sparris” Johansson.
Jonas ”Sparris” Johansson. Foto: Thomas Kühnel

Vände efter paus

I den andra halvleken vände Västerås SK på tillställningen inför 2 964 åskådare. Christoffer Edlund kvitterade till 3–3 men Västerås SK återtog sedan ledningen och drog det längsta strået i mötet i bandyns elitserie.

Villa må ha förlorat, men klubben nådde dock ett av annandagens mål – att locka 3 000 personer till isstadion.

– Det är vår högtidsdag inom bandyn och många har en tradition kring den. Vi hoppas på publikfest, och att så många som möjligt vill och vågar komma, sade klubbdirektören Jonas "Sparris" Johansson till TT inför matchen.

Villa i topp

Villa-Lidköping toppar fortsatt tabellen före Edsbyn som har lika många poäng fast sämre målskillnad men samtidigt en match färre spelad. Edsbyns vann annandagsderbyt mot Bollnäs med 5–1.

På utomhusisen i Stockholm krossade Sirius Hammarby med 7–1.

Det brukar bli jämna drabbningar mellan Sandviken och Broberg/Söderhamn i länsderbyt. Det blev det även på annandagen. Tabelltrean Broberg/Söderhamn vann med 4–3, efter att ha haft en 4–1-ledning i paus.

Mål: Villa Lidköping: Joel Broberg, Felix Pherson, Christoffer Edlund, Alexander Härndahl.

Artikeltaggar

BandyVilla Lidköping

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare