Hoppa till huvudinnehållet

Linder om superskrällen mot Skuru: ”Praktexempel”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Annie Linder fick priset som bästa hemmaspelare när Skövde HF besegrade den regerande svenska mästaren.
Annie Linder fick priset som bästa hemmaspelare när Skövde HF besegrade den regerande svenska mästaren. Foto: Erica Augustsson

Det finns skrällar och så finns det superskrällar. Det sistnämnda passar in bra på Skövde HF:s insats mot den regerande svenska mästaren Skuru. En match som slutade 33-28 och betyder två mycket viktiga poäng till Skövde HF.

Hela laget kan naturligtvis nämnas efter den här insatsen, men den största hjälten var målvakten Annie Linder som helt sög musten ur Skurus meriterade spelare. VM-spelaren Vilma Matthijs Holmberg gick mållös från första halvlek och landslagskollegan Elin Hansson brände en del lägen, särskilt efter paus när Skuru var på väg att jobba i kapp.

Linder hade 57 i räddningsprocent efter en halvlek som Skövde vann med osannolika 21-9. I andra kröp Skuru närmare, men då stod hon för några räddningar i viktiga lägen som kändes avgörande.

Skövde HF storskrällde mot Skuru

– Vi skall ta med oss det vi gjorde bra här, med vetskapen om att allt är möjlighet. Man får inte ge upp på förhand, det är det här ett praktexempel på, kommenterade Linder till SLA-sporten.

21–9 i paus, vad säger man?

– Vi kommer nog aldrig kunna göra en bättre halvlek. Det flöt på bra framåt och vi gjorde jobbet och krigade på bakåt. Vi gjorde det vi skulle och så fick vi väldigt bra utdelning på det.

Annie Linder landade på 42 i räddningprocent i segermatchen mot Skuru.
Annie Linder landade på 42 i räddningprocent i segermatchen mot Skuru. Foto: Erica Augustsson

Det presterades över hela linjen, Elma Örtemark och Nikoline Lundgreen hittade rätt framåt, men samtliga spelare levererade och felprocenten var väldigt låg.

Skövde HF hade tolv bollars ledning i paus, en så stor ledning borde inte gå att tappa, men i handboll kan det går fort, särskilt när man möter ett bra lag.

Nu gjorde Skuru ett rejält försök, ett offensivt försvar blev ännu mer offensivt. Skövde HF stördes, men laget hittade ändå tillräckligt med bra lägen för att Skuru inte skulle komma riktigt nära. Närmare än 30–27 med drygt fyra minuter kvar kom laget inte.

När Nora Jakobsson van Stam lobbade in 31–27 kändes det som matchen avgjordes.

– Det blev lite nerver på slutet, men det var rent utav en krigarinsats, säger Linder.

Hur bedömer du din egen insats?

– Det flöt bara på helt enkelt, och lite tur ska man väl ha också.

Annie Linder har onekligen haft bra flyt hela säsongen hittills. Hon har verkligen växt ut till en av seriens allra bästa.

Ett riktigt gott slut på året för Skövde HF som ger hopp inför 2022.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–SKURU

33–28 (21–9)

Mål: SHF: Nikoline Lundgreen 8 mål/12 avslut, Elma Örtemark 7/8, Marielle Lideskär 4/6, Melina Pilav 4/4, Britta Jakobsson van Stam 3/4, Nora Jakobsson van Stam 2/2, Venera Surjan 2/2, Natalie Wästefors 2/3, Julie Aspelund Berg 1/1.

Målvakt: Annie Linder 42 i räddningsprocent.

Skuru: Alexandra Bjärrenholt 11/13, Elin Hansson 8/14, Wilma Schelin 3/4, Ellen Voutilainen 2/6, Clara Bergstn 2/4.

Målvakter: Josephine Nordström 21 i räddningsprocdent, Linnea Björkman 18.

Utvisningar: SHF: 3x2 min. Skuru: 3x2 min.

Domare: Emil Blanck och Martin Strand.

Publik: 340.

SLA-ligan: 3 = Annie Linder, 2 = Nikoline Lundgreen, 1 = Elma Örtemark.

Artikeltaggar

Annie LinderHandbollSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.