Restriktioner sätter stopp för bastu och dusch i Billingecenter

Publicerad:
Omklädningsrummen i Billingecenter är stängda för allmänheten efter de senaste restriktionerna. Lappar på dörrarna informerar besökarna. Foto: Roland Svensson

En dusch, bastubad och ombyte i Billingecenter efter en tur i skidspåret? Det går inte. "På grund av restriktionerna tvingades vi stänga omklädningsrummen för allmänheten från och med den 23 december, men givetvis borde informationen om vara tydlig på vår hemsida” säger fritidschefen Per Karlsson.

Skövdeborna lockas till Billingen när det äntligen finns snö. Många utnyttjar skidspåren och kör sig svettiga, kanske med en planerad dusch och bastubad i sikte efteråt. Men det går inte, omklädningsrummen i Billingecenter är stängda, vilket en del skidåkare har fått erfara.

– Jag hade ingen aning om att det var stängt förrän jag såg lappen på dörren, säger en Skövdebo som gärna hade bastat och duschat och bytt om i Billingecenter efter skidåkning.

Pandemi-stängt

Vid de olika entréerna till Billingecenter framgår det på uppsatta lappar att omklädningsrummen är stängda för allmänheten ”med anledning av utbrottet av coronaviruset och covid-19”.

Men på hemsidan där all information om Billingen finns samlad går det bara att utläsa att omklädningsrummen är stängda från och med den 23 december, men inget nämns om varför.

”Måste framgå”

En brist, anser fritidschefen Per Karlsson, Skövde kommun.

– Det måste vi skriva dit, det ska ju tydligt framgå på hemsidan vad som gäller och varför.

Han hoppas att folk har förståelse för beslutet att stänga omklädningsrummen för allmänheten, eftersom allt handlar om att stoppa smittspridningen i samhället.

Svettiga eller frusna skidåkare kan för närvarande varken duscha eller basta i omklädningsrummen i Billingecenter.
Svettiga eller frusna skidåkare kan för närvarande varken duscha eller basta i omklädningsrummen i Billingecenter. Foto: Roland Svensson

Inga alternativ

– Det är klart att det kommer olyckligt med tanke på att många besöker Billingen nu och vill utnyttja både omklädningsrum med dusch och bastu i Billingecenter.

Men Karlsson förklarar att kommunen inte kunde göra mycket annat än att stänga när de nya restriktionerna trädde i kraft den 23 december.

– Det ska ju vara minst tio kvadratmeter per person och eftersom omklädningsrummen inte är så stora var det enda alternativet att stänga. Men jag hoppas att Skövdebor och andra besökare kommer till Billingen och åker skidor ändå.

Hur länge just dessa restriktioner gäller är oklart, men det är sagt att ny pandemi-information ska komma den 16 januari.

Artikeltaggar

BillingenCoronavirusetFritid och livsstilSkövdeSkövde kommun

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare