Välfyllt kultur- och nöjesprogram för våren i Skövde

Publicerad:
Sven-Ingvars kommer till Arena Skövde. Foto: Tommy Andersson

Efter nästan två år av inställda och framflyttade arrangemang ser kultur- och nöjesprogrammet för 2022 i Skövde välfyllt ut. I vårens utbud finns inplanerat bland annat Vikingarna, Sven-Ingvars, öl- och whiskymässa och en Abba-hyllningskonsert. Men mycket hänger på hur pandemiläget utvecklar sig.

– Det är ganska mycket inplanerat i vår och är ett jättebra program, säger Öivin Tronstad, scen- och evenemangsansvarig på Kulturhuset.

De nuvarande restriktionerna innebär vaccinationsbevis och sittande publik, samt avstånd mellan sällskapen vid fler än 500 personer vid offentliga tillställningar. Hur pandemiläget utvecklar sig och om det skulle påverka möjligheten att genomföra evenemangen är ännu oklart.

– Det är för tidigt att säga.

Ett planerat evenemang som i nuläget dock hänger i luften är hårdrocksbandets Sabatons spelning i Valhall den 5 februari (framflyttad till april, reds.anm).

– Den blir ganska komplicerad att genomföra med de rådande restriktionerna. Här är det bandets egen arrangör som tar beslut, säger Öivin.

Nästa års första stora inplanerade evenemang är musikalen Grease på Arena Skövde den 4 februari, som ursprungligen var tänkt att framföras i mars 2020, men som sköts fram på grund av pandemin. För de som köpte biljett till det ursprungliga datumet gäller biljetten det nya tillfället.

Samma dag, men på stadsteatern, uppträder artisten Lisa Nilsson med en konsert som bjuder på ”hits genom tiderna, personliga favoriter samt en och annan smäktande evergreen” (framflyttad till maj, reds.anm).

Lisa Nilsson uppträder den 4 februari.
Lisa Nilsson uppträder den 4 februari. Foto: Pontus Lundahl/TT

Innan dess visar Riksteatern Skövde två föreställningar på Odeon. Det är In Memoriam den 20 januari, och Rigoletto den 29 januari.

Mellan den 3 och 12 februari bjuder Göteborgsoperan in till fem framföranden av minioperetten ”Champagnetårar” på Valhall, med musik ur Jacques Offenbachs populäraste verk. I rollerna finns Lars Hjertner, Carolina Sandgren och Ingahlill Wagelin.

Den 12 februari uppträder Sven-Ingvars på Arena Skövde med konserten ”En liten bit av Värmland”.

Den 19 februari är det premiär för Skövde Musikteaters upplaga av Emil i Lönneberga. Den visas vid flera tillfällen fram till den 13 mars på stadsteatern (inställd på grund av restriktioner, reds.anm).

”Åh Herregud!/Voi Luoja!” är namnet på teaterföreställningen som visas på Stadsteatern den 21 februari. Den framförs på finska och textas på svenska och finska. Dagen efter framförs ”Mamma Ljuger! – sanningen om din uppväxt”, även den på stadsteatern. I rollerna finns komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg.

Skövde öl- och whiskymässa är inplanerad den 4 och 5 mars.
Skövde öl- och whiskymässa är inplanerad den 4 och 5 mars. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den 25 februari kommer Ken Ring till stadsteatern med sin avskedsturné "Tack för mig Tour".

Den 2 mars står Johanna Beijbom, Albin Fredy Ljungqvist, Helena Hvistendahl Philipson och Karolina Laang på scenen i stadsteatern och bjuder på konserten ”Swedish Music Wonder”.

Karsten Torebjer – Psychic Medium kommer till stadsteatern den 4 mars med en humorshow.

Den sjätte upplagan av Skövde öl-och whiskymässa är planerad att hållas den 4 och 5 mars på kulturhuset (flyttad till maj, reds.anm).

Vikingarna med Christer Sjögren är under våren ute med sin avskedsturné och stannar till i Arena Skövde den 12 mars.

Vikingarna är ute på avskedsturné.
Vikingarna är ute på avskedsturné. Foto: Jenni Ahlbäck

Den 18 mars uppträder Creedence Tribute på stadsteatern. Dagen efter är det dags för Jonas Gardell att inta samma scen, följt av Joe Labero på Arena Skövde den 20 mars.

Den 27 mars blir det något för alla barn när Bamse och Lova besöker stadsteatern. Den 31 mars ger Niklas Andersson en standup-föreställning.

Artisten Moonica Mac gästar stadsteatern den 1 april, och den 2 april ger musikgruppen Vision en Abba-hyllningskonsert.

Magnus Carlsson kommer till stadsteatern den 7 mars med ”Från Barbados till Gamla Stan”.

Joe Labero bjuder på magishow i arenan.
Joe Labero bjuder på magishow i arenan. Foto: Tobias Larsson Franzén

Den framflyttade föreställningen ”Pernilla Wahlgren har Hyrbris” är planerad att framföras den 8 april på arenan. På stadsteatern ger komikern Carl Stanley soloföreställningen ”Akta Huet” den 23 april, och den 27 april framförs konserten ”Pianokings of Rock and roll”.

Artikeltaggar

Carl StanleyChrister SjögrenCreedence TributeGreaseJoe LaberoJohanna BeijbomJonas GardellMagnus CarlssonNöje/KulturSkövdeSven-IngvarsVikingarna

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare