Hoppa till huvudinnehållet

Efter covidkaoset – så avgörs Skara HF:s cupfinal

Publicerad:
Reporter Pontus Pettersson
Pontus Pettersson
pontus.pettersson@nlt.se
Foto: Sören Turesson

Det blir ingen final i Svenska cupen mellan Skara HF och Skuru på onsdagskvällen.

Fem bekräftade covid-19-fall i truppen sätter stopp - det beskedet gav Skara HF på måndagskvällen.

Vid lunchtid på tisdagen kom beslut om att matchen istället flyttas fram till den 18 januari.

Det var efter torsdagens bortamatch mot Önnered som en spelare i Skara HF fick symtom. Under nyårshelgen insjuknade fler spelare i halsont och feber och ett antal testades positivt för covid-19 i snabbtester.

Enligt ursprungsplanen skulle den första finalmatchen i Svenska cupen, mot Skuru, ha spelats i Arena Skövde under onsdagen, med retur en vecka senare.

Fem bekräftade fall

Men - så blir nu inte fallet. Skara HF hade, på måndagskvällen, fem bekräftade fall av covid-19 i truppen, plus ytterligare två spelare som uppvisade symtom.

– Vi kommer inte att äventyra våra spelares hälsa, men hoppas att vi tillsammans med Skuru, handbollsförbundet, handbollens covidgrupp och SVT kan komma fram till en lösning så vi kan hitta en matchdag som fungerar, sa Skara HF:s ordförande Jörgen Lundh till klubbens hemsida då.

Flyttas fram

Vid lunchtid på tisdagen kom besked om att parterna nu är överens om upplägget. Den första finalmatchen, med Skuru som hemmalag, spelas i Eriksdalshallen den 12 januari - med retur i Arena Skövde sex dagar senare, tisdagen den 18 januari.

Även Skaras toppmöte med Sävehof i SHE, som skulle ha spelats under måndagskvällen, blev framskjutet. På fredag ska samma lag mötas igen, då med Skara som hemmalag, och den matchen kommer att spelas som planerat.

Artikeltaggar

HandbollSkaraSkara HFSvenska cupen i handboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.