Skyttekungen har bestämt sig: Lämnar för seriekonkurrent

Publicerad:
Viktor Granath lämnar SAIK efter sju säsonger. Foto: Erica Augustsson

På nyårsafton presenterades den vasse anfallaren Yoann Fellraht som nyförvärv i Skövde AIK. Nu står det klart att SAIK tappar den gångna säsongens skyttekung Viktor Granath till seriekollegan Västerås SK:

SAIK skriver på sin hemsida att 27-årige Granath har skrivit ett kontrakt till 2023.

– Jag har haft en fantastisk säsong i Skövde AIK men också känt att det var dags för ett miljöombyte. När VSK hörde av sig kändes det helt rätt för mig att skriva på för klubben, säger Viktor.

Skövde AIK:s klubbchef Per Åstemo kommenterar på klubbens hemsida:

– Vi har försökt att skriva med Viktor men har inte lyckats, tråkigt såklart men sån är fotbollsbranschen och vi önskar Viktor ett stort lycka till i sin framtida karriär och att han är välkommen tillbaka till Skövde när tillfälle ges. Han har betytt otroligt mycket och hade en fantastisk säsong,

Granath kommenterar:

– Det har varit sju fantastiska säsonger i Skövde, en magisk resa från division 2 upp till Superettan. Nu bär det vidare och vill passa på att tacka för stödet och väl mött och på återseende.

Det kan noteras att Västerås SK inför den förra säsongen plockade Samuel Sörman och Amer Ibrahimovic från Skövde AIK. Sörman har kontrakt även över nästa säsong och Ibrahimovic lånades ut till SAIK där han var med om avancemanget till superettan.

Artikeltaggar

FotbollSkövde AIKViktor Granath

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare