Hoppa till huvudinnehållet

Rivstart av fjolårets champion

Publicerad:

Fjolårets tränar- och kuskchampion André Eklundh rivstartade det nya tävlingsåret på Axevalla.

Under årspremiären slog han till med en dubbelseger och bevisade att stallets fina vinterform håller i sig.

Åbytränaren uppmärksammades under tävlingskvällen för fjolårets succé på Axevallaovalen och poängterade hur nöjd han var över att lyckats ta hem båda championligorna.

– Jag är väldigt stolt över championaten här på Axevalla, kanske allra mest stolt över tränarchampioatet. Det är inte enkelt att lyckas och jag har inte ett så stort stall bakom mig, sade Eklundh.

Båda hans vinnare profiterade på det höga utgångstempo som rådde i respektive lopp. Låt oss konstatera att Axevallas upplopp är långt och krävande fanns i Eklundhs vetande medan några andra konkurrenter körde som om det inte fanns någon morgondag.

Det tydligaste exemplet var den duell som blev mellan Carl Johan Jepsons Beethoven och Hans Crebas Ikaros di Quattro. Den sistnämnde såg till att halvvarvet öppnades på 1.09,6 då Jepson vägrade ge ifrån sig taktpinnen och inte heller släppte ner Ikaros di Quattro bakom. Att det skulle resultera i trötta ben var en självklarhet och Eklundhs Van Gils var faktiskt ensam på målfotot i slutskedet utan att behöva spela ut hela sitt register.

Dessförinnan hade han även vunnit med Ingela K. i en rivig sprinterdrabbning. Ledarinnan Royal Vacation blev hetsig efter en tuff inledning och såg trött ut när galoppen kom vid börja av upploppet. Ingela K. hade däremot fått spara sin speed och kunde avgöra utan att imponera gentemot Cherie Eagra sista biten.

Favoritfall

På V64-spelet blev det ett tungt favoritfall i den inledande avdelningen. Storfavoriten Cash and Carry släpptes fram till tät utan att behöva bruka minsta kraft, men fick likväl se sig nerspeedad i allra sista steget av R.K.Queen. Det var Paw Mahony som satt bakom vinnaren och hans val att ta rygg på Cash and Carry och överraska henne på kortspeed var ett vaket upplägg.

Kim Eriksson visade fin körhand då han vann V64-avslutningen med Boke Palema. Det såg ut att gå på nålar för hästen sista halvvarvet, men Eriksson höll tungan rätt i munnen och bar in sexåringen till vinst.

Artikeltaggar

AxevallaTrav

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.