Hoppa till huvudinnehållet

Efter det blytunga Mellobeskedet – nu hoppas Lidköping på en ny chans 2023

Publicerad:

Det blir ingen Mellofest i Lidköping 2022.

På fredagen meddelade SVT att turnén ställs in. Men mycket pekar på att arrangemanget kommer nästa år istället.

– Förhoppningsvis kommer pandemin vara i ett helt annat läge då, säger Andrea Johansson, evenemangsansvarig på Destination Läckö-Kinnekulle.

Den 26 februari skulle den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen gästa Sparbanken Lidköping arena.

Men på grund av den ökade smittspridningen av covid-19 kommer istället samtliga deltävlingar att äga rum i Stockholm. Det meddelade SVT på fredagen.

– Jättetråkigt så klart för alla som har sett fram emot den här folkfesten, men vi har en smittspridning som gör arrangemanget inte är genomförbart. Vi förstår beslutet även om vi tycker att det är jättetrist, säger Andrea Johansson.

Nästa år

Men det svänger snabbt.

Senare på fredagseftermiddagen meddelade Live nation att man har som ambition att genomföra Melodifestivalturnén i samma städer nästa år.

– Jättekul och positivt! Förhoppningsvis kommer pandemin vara i ett helt annat läge och arrangemanget och allt omkring blir vad vi hoppas på, säger Andrea Johansson kort efter det positiva beskedet.

De redan köpta biljetterna till årets Melodifestival kommer att gälla för även nästa år meddelar Live nation också. Biljetter till årets nya evenemang i Stockholm kommer släppas inom kort.

Ingen överraskning

För Destination Läckö-Kinnekulle kom fredagens första information inte som en överraskning. Man har haft det på känn.

– När de nya restriktionerna meddelades så började man fundera på hur det skulle påverka en så pass stor turné, säger Andrea Johansson och pekar bland annat på maxantalet om 500 personer i publiken.

Arbetet med golvläggning i arenan samt läktarbyggen är dock inte påbörjat. Det skulle inledas tio dagar före deltävlingen.

Däremot går mycket annan förberedelse till spillo.

– Vi har haft dialog med bland annat krögare och handel för att kunna göra detta till en folkfest tillsammans, säger Andrea Johansson.

Det fanns även planer på en stor välkomstfest på Nya stadens torg. Det succéartade arrangemanget genomfördes även 2019 då Melodifestivalen gästade Lidköping och lockade 3 000 personer.

När NLT under söndagseftermiddagen pratar med Andrea Johansson meddelar hon att ingenting nytt gällande mellofesten har kommit till hennes kännedom.

– Jag har i dagsläget ingen mer information, säger hon.

Artikeltaggar

LidköpingMelodifestivalenNöje/KulturSparbanken Lidköping arenaSVT

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.