"Det är alltid speciellt med ett valår”

Publicerad:
Catarina Davidsson (C) hoppas på att få fortsätta som kommunstyrelsens ordförande efter höstens val. Foto: Privat

Kommunstyrelsens ordförande Catarina Davidsson (C) är inte rädd för att låta lite kaxig: ”Det jag ser fram emot under 2022 är att bli omvald, för det hoppas jag ju verkligen på”.

Catarina Davidsson konstaterar att pandemin inte lugnade sig under förra året, trots vaccinationerna.

– Det positiva är att man kom igång med vaccinering och att vår personal - jag vet att jag alltid säger det men jag kommer fortsätta att göra det - har varit helt gudomliga på att se till att det inte blir någon smittspridning in på Haganäset.

För Alliansen präglades året även av något mer positivt, nämligen arbetet med Vision 2035.

– Jag tycker att man fick till alla aktiviteter omkring detta väldigt bra. Sammanställningen är inte färdig än men min upplevelse är att många medborgare involverade sig, deltog i aktiviteterna och hade synpunkter, som kan ligga till grund för själva visionsarbetet.

Annat som glädjer Catarina Davidsson är att det händer saker i Undenäs, att området Solsidan snart är klart, att man kunde äska pengar till projektet Cykling utan ålder och att det togs beslut om att renovera Carl Johanskolan.

– Det är också ett sådant arbete vi har hållit på med i så himla många år. Att vi äntligen kunde hitta en väg gemensamt framåt som alla känner sig nöjda med var väldigt roligt. I samma veva tog vi också beslut om att i den partneringen ska man lägga in utbyggnaden av Moliden, som ska starta när Carl Johanskolan är klar. Vi känner att det brådskar även med den och kommer försöka skynda på detta.

Rör inte Norra Skogen

Bostadsområdet Parken är snart fyllt och man börjar titta på nya bostadsområden. Men Catarina lovar att så länge Alliansen styr kommer man inte röra friluftsområdet i Norra Skogen.

– Det måste få vara kvar, det är ett jätteviktigt område. Även om vi har mycket skog och natur har inte alla möjlighet att ta sig till, till exempel, Tiveden. Det måste finnas i tätorten också.

Under året kommer man jobba vidare med norra kanalområdet, Rödesund och även med Forsvik där man just nu sitter i diskussion med regionen och tittar på vad man kan göra mer på orten. Man kommer även fortsätta jobba med volontärtorget samt seniorsportschool, där man som äldre får prova på olika sporter.

– Och snart börjar vi med budgetarbetet, som vi vill ta i juni så att invånarna vet vad de olika partierna vill satsa på inför 2023, vilket är extra viktigt med tanke på valet i höst.

Catarina Davidsson ser fram emot valet som innebär både att kunskaperna behöver vässas och att man som politiker får bekänna lite färg, men framför allt att det blir många politiska diskussioner även med väljarna.

Måste få tycka olika

– Valarbetet har påbörjats, sakta men säkert. Det är alltid speciellt med ett valår och det är ett väldigt roligt arbete. Samtidigt finns det en baksida; jag tror det kommer bli ett smutsigt val, och man kan bara själv se till att man inte hamnar där. Jag tycker att vi politiker har ett enormt stort eget ansvar att inte gå i klinch bara för sakens skull, och att föregå med gott exempel säger Catarina och fortsätter:

– Jag har full respekt för att andra människor kan tycka annorlunda än mig - det är det som är demokrati. Men jag kan ibland känna att gemene man har lite svårt att hantera att man har olika åsikter och det blir lätt elakheter och smutskastning vilket inte är okej. Jag vill inte bli påhoppad, däremot diskuterar jag mer än gärna där båda parter har sakliga argument.

Nu hoppas Catarina Davidsson på att Alliansen får fortsätta föra kommunen framåt.

– Nu ska jag vara lite kaxig, men jag ser fram emot att bli omvald, det hoppas jag ju verkligen på. Att Alliansen får sitta en period till, och att pandemin lägger sig åtminstone så pass att vi får återgå till att man får börja träffas som normala människor. Det ser jag fram emot 2022.

Artikeltaggar

KarlsborgPolitik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare