Stark kvinnohistoria

Litteratur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Londonflickan

Susanna Alakoski

Natur & Kultur

Roman

Londonflickan är Susanna Alakoskis andra bok i romansviten som inleddes med Bomullsängeln. Londonflickan inleds på 1950-talet och Greta har lämnat Vasa i Finland, flyttat till Stockholm och drömmer om ett liv i London.

En roman om kvinnors liv där drömmar och förhoppningar vävs samman med livets vedermödor och det många gånger tuffa livet på bomullsfabriken i Finland och textilindustrin i Sverige. Om det nya livet som lockar men även blodsbanden till det gamla. Kampen om bättre arbetsförhållande och ett drägligare liv.

En berättelse om den grå vardagen men också om livets glädjeämnen. Susanna Alakoski kan konsten att berätta med känsla och bilder varvat med en del humor och ger en röst till de som gick före. En historisk skildring av en tid som inte är så långt borta.

En mycket läsvärd bok av en författare som kan konsten att göra berättelsen levande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.