Inget miljötänk hos Västtrafik

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att Västtrafik borde kunna samordna sina sjukresor bättre.
Foto: Jan Fleischmann
Åkte sjukresa till Unilab Haga i Göteborg. Jag är över 70 år så det blev med taxi som kom från Mariestad. Resan gick bra, både jag och chauffören hoppades att han skulle få min resa hem också.

Röntgen tog fem minuter, sedan var det dags att åka hem igen. Ringde och frågade om jag kunde få samma chaufför men icke, det hade de ingen möjlighet att ordna utan det var första taxin som var ledig som fick körningen. Taxi Göteborg kom och körde mig hem mina 16 mil.

Jag frågade när vi kom hem om han hade någon passagerare med tillbaka till Göteborg, men nej han åkte tom hem 16 mil. Tyckte detta var vansinne så jag ringde till Mariestads Taxi och frågade om min chaufför från morgonen hade någon passagerare med när han körde från Göteborg. Nej det hade han inte så han körde också 16 mil tom. Frågade Taxi Mariestad om det var vanligt att det blev så här och det var väldigt vanligt och påtalat av dem också.

Ringde till Västtrafik och undrade vad de hade för konstiga policy med sina körningar, varför de inte kunde samordna bättre så att det inte blir en massa tomkörningar, fick till svar att resorna inte var patientrelaterade utan bildito.

När ska Västtrafik ta sitt ansvar för miljön? För att inte tala om vad det kostar att köra tomma bilar fram och tillbaka, inte bara mellan Skövde och Göteborg utan överhuvudtaget när det gäller sjukresor till och från andra remitterade sjukhus i regionen.

Skärpning, bättre samordning krävs så att inte våra skattepengar bara rinner rätt igenom bensintanken.

70+

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.