Stor polisinsats på Skövde resecentrum – person rånad av maskerade män

Publicerad:
Skövde resecentrum. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Per-Johan Thörn Wistrand

En stor polisinsats pågick vid Skövde resecentrum under fredagskvällen. En person blev rånad på sin mobiltelefon av minst två maskerade gärningsmän. Hundpatruller kopplades in i ärendet i jakten efter spår.

Strax före klockan 20.30 på fredagskvällen larmades flera polispatruller till Skövde resecentrum. Enligt larmet hade två personer blivit utsatta för ett personrån på en perrong. Rånarna skulle ha kommit över målsägandes mobiltelefoner. På lördagen visade det sig dock att endast en person drabbats.

I inledningsskedet berättade polisen att gärningsmännen skulle ha använt sig av ett pistolliknande föremål i samband med rånet. Detta tog polisen senare tillbaka.

– Det är en pågående insats och vi har bland annat hundpatruller på plats som söker efter spår och de misstänkta personerna, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst, på kvällen och fortsätter:

– Det finns lite olika vittnesuppgifter i nuläget. Någon tror sig ha sett gärningsmännen hoppa på en buss mot okänd destination. Någon annan menar att gärningspersonerna sprungit i riktning mot Mörkekorset.

Christer Fuxborg säger vidare att ordningsvakter befunnit sig på platsen och blivit vittnen till händelsen. Dessa tror sig ha känt igen rånarna, trots att de ska ha varit svartklädda och burit balaklava över sina huvuden.

Vid lunchtid på lördagen hade ännu ingen gripits misstänkt för rånet.

– Ingen person har kommit till fysisk skada i samband med händelsen, säger Christer Fuxborg.

Händelsen kan ha fångats av en övervakningsfilm på stationen. Polisen undersöker nu möjligheten att komma över filmen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusRånSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare