Hur kan det bli så i samhället?

Insändare
PUBLICERAD:
Ingrid Andersson blir bestört över om den dåliga ordningen på Eriksdalsskolan.
Foto: Roland Svensson
Läste med bestörtning artikeln om oordning och trakasserier i skolan som säkert gäller andra skolor också. Hur kan det bli så i samhället? Blundar skolledningen, kommunen och föräldrar?

Ska skötsamma barn behöva uppleva detta? Barn som har problem ska inte kunna förstöra skolgången för de barn som vill ha lugn och ro i klassrummet och som vill ta del av lärandet. Inget barn skall behöva känna rädsla på skolgården eller på rasterna

Får föräldrarna vetskap om när barnen uppför sig illa? Rapporterar skolan till föräldrarna när någon incident inträffat? Var finns föräldrar som inte kan lära sina barn hyfs och hur man beter sig i samhället samt att använda ett vårdat språk?

Dags för vuxna att ryta ifrån och öppna ögonen. Heder åt de föräldrar som vågar ta tag i problemet. Skolan är det viktigaste vi har och det är våra barn och ungdomar som senare skall forma allas vår framtid.

Detta blir resultatet när kommunen hela tiden skall spara på skolan och på våra barn, ett kortsiktigt sparande då kostnaderna kommer tillbaka i än högre grad framöver. Tyvärr blir det grogrund för kriminella som inte är sena med att fånga upp dessa elever.

Ingrid Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.