Ny lekplats monteras under våren

Insändare
PUBLICERAD:
Här ska den nya lekparken i Boulognerskogen byggas.
Foto: Amelie Länsberg Rylander
Svar till insändare ”Saknar fortfarande lekplatsen i Boulogner” (SLA, 15/1). Tack för din fråga. Lekplatsen som tidigare fanns i Boulogner kunde, som du skriver, av säkerhetsskäl inte få stå kvar. En ny lekutrustning är beställd och kommer att monteras nu i vår.

Vi beklagar att det har blivit ett års glapp mot vad som hade varit önskvärt. Dock har vår politiska ledning satsat extra på just denna centrala lekplats och i år finns det därför mer pengar i budgeten för att göra den extra spännande.

Under förra året hade vi många nya och upprustade lekplatser i centrum att hänvisa leksugna familjer till - som exempel lekplatsen på Grenanders väg, Gamla Kungsvägen, Järnvägsgatan, Kyrkparken och under hösten även Sikaparken. Lekplatsen i Boulogner kommer att få ett kurortstema och planen är att den ska invigas under sommaren 2022.

Vi har tagit inspiration från den gamla bebyggelsen i och runt parken och kommer att skapa en riktigt härlig lekoas. Här kommer det också att byggas utegym samt fler grill- och fikaplatser. Med detta hoppas vi att ni kan planera för många trevliga parkbesök med barn och barnbarn under 2022.

Evalena Öman

Stadsträdgårdsmästare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.