Hoppa till huvudinnehållet

Norsten flygs in till Budapest – Sverige möter Frankrike i EM-semi

Publicerad:
Fabian Norsten flygs in till handbollslandslaget som spelar EM. IFK-målvakten kommer finnas på plats i Budapest när Sveirge spelar EM-semifinal på fredag.
Fabian Norsten flygs in till handbollslandslaget som spelar EM. IFK-målvakten kommer finnas på plats i Budapest när Sveirge spelar EM-semifinal på fredag. Foto: Erica Augustsson

IFK Skövdes målvakt Fabian Norsten fick tidigare i veckan besked att han blixtinkallades till landslaget som spelar EM. På onsdagskvällen stod det klart att IFK-målvakten flygs in till Budapest, Ungern för att finnas på plats när Sverige spelar EM-semifinal på fredag. För motståndet står Frankrike.

Handbollslandslaget har inte fått några nya positiva provsvar inför EM-semifinalen som spelas på fredag kväll i Budapest. Sverige möter då Frankrike i den ena semifinalen medan Danmark får möta Spanien i den andra semifinalen.

Frankrike besegrade Danmark med 30–29 i den sista gruppspelsmatchen på onsdagskvällen.

Trots inga nya covidfall väljer Sverige ändå att flyga in IFK Skövdes 21-årige målvakt Fabian Norsten till den ungerska huvudstaden, så att tre burväktare finns på plats inför matcherna om EM-medaljerna.

Norsten finns med som backup bakom Peter Johannesson och Tobias Thulin. Sverige saknar sedan tidigare målvakten Andreas Palicka.

Norsten fick tidigare i veckan besked om att han blixtinkallades.

– Det är otroligt häftigt och ska bli väldigt roligt, men det känns också lite overkligt. Man har sett mästerskap på tv så länge man kan minnas och nu ska man in i den bubblan, sade Fabian Norsten till SLA när det stod klart att han blivit inkallad.

Norsten blixtinkallas till EM: ”Känns overkligt”

Artikeltaggar

Fabian NorstenHandboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.