Kraftig ökning av patienter med covid-19

Publicerad:
Antalet patienter med covid-19 har ökat kraftigt på sjukhusen i Lidköping och Skövde. Foto: Sören Turesson

Under fredagen vårdas totalt 58 patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping. Det är kraftig ökning på kort tid, med 16 patienter fler på bara ett dygn.

På intensiven syns dock ingen ökning under fredagen.

Den 28 januari finns det totalt 446 inneliggande patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är 25 personer fler än under torsdagen. Av dessa vårdas 19 på intensivvårdsavdelning (IVA), fyra fler än föregående dag.

På Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping har det skett en rejäl ökning under det senaste dygnet. Från i torsdags då 42 patienter med covid-19 var inlagda, till fredagens totalt 58. En ökning med 16 patienter.

Antalet inlagda är nu fler än toppen under andra vågen då 49 patienter med covid-19 var inlagda den 13 april. Den högsta uppmätta toppen med 73 patienter i den första vågen är dock inte nådd ännu.

Det är däremot ingen ökning av antalet patienter på intensiven i Skövde. Där är fortsatt fyra personer med covid-19 inlagda.

Så här ser fördelningen av patienter med covid-19 ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 28 januari:

Skaraborgs sjukhus: 58 varav 4 IVA

NU-sjukvården: 62 varav 1 IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 237 varav 10 IVA

Sjukhusen i Väster: 30 varav 1 IVA

Södra Älvsborgs sjukhus: 59 varav 3 IVA

Artikeltaggar

CoronavirusetSkaraborgs sjukhusVård och omsorg

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare