Hoppa till huvudinnehållet

Skövdeföretagare: "Det är klart jag är besviken”

Publicerad:
Skövdeföretagaren Peter Persson är besviken. ”Jag trodde verkligen att batterifabriken skulle byggas här”.
Skövdeföretagaren Peter Persson är besviken. ”Jag trodde verkligen att batterifabriken skulle byggas här”. Foto: Johan Espefält

– Det är klart att det är många som är besvikna idag, jag trodde verkligen att batterifabriken skulle byggas i Skövde, säger Peter Persson, företagare och vice ordförande i Näringslivsforum. Men konstaterar att "fler väntar i hallen” och att det bara är för Skövde att jobba vidare för en annan stor etablering.

JUST NU: Tunga beskedet – ingen batterifabrik i SkövdeLIVE 9.00: Följ presskonferensen

Peter Persson, Ferrocon, är en av många Skövdeföretagare som har tryckt på hur viktig det är att Skövde får batterifabriken - och alla de arbetstillfällen och allt annat som skulle följa med en sådan jätteetablering.

På fredagen, efter beskedet från Northvolt och Volvo Cars att batterifabriken istället etableras i Göteborg är han lite dämpad.

Trodde på Skövde

– Ja, jag tycker verkligen att det är en tråkig prioritering av bolagen, jag hade kalkylerat med att fabriken skulle komma hit. Vi är nog egentligen väldigt många i kommunen som hade riktat in oss på att det skulle bli så.

– Kommunen har också gjort ett bra jobb. Som jag har uppfattat det har allt pekat på att det skulle bli Skövde.

Nu är han besviken över att det inte blev så.

– Så klart är jag besviken, ett negativt besked är inte kul. I synnerhet inte när det inte alls var väntat.

”Skeppet sjunker inte”

Men även om det är tungt för Skövde just nu, poängterar han att det bara är för Skövde att arbeta vidare för att få en annan stor etablering.

– Vi vet ju att det ”väntar fler i hallen”, skeppet sjunker inte i och med beskedet från Volvo Cars och Northvolt. Skövde har ju ett fantastiskt erbjudande att komma med till andra intressenter. Det erbjudandet är det inte många som slår.

Jonsson om beskedet: ”Det ger oss ett erkännande”Så motiveras beslutet: Vill ha direktväg

Artikeltaggar

FerroconNäringslivNorthvoltSkövdeSkövde kommunVolvo cars

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.