Hoppa till huvudinnehållet

Hoppfullt efter slopade restriktioner: ”Inte så dåligt innan”

Publicerad:
Ann-Sofie Ekström på Ejes tyckte inte att det var så dåligt innan restriktionerna slopades och hon tror på en uppsving när våren och värmen kommer.
Ann-Sofie Ekström på Ejes tyckte inte att det var så dåligt innan restriktionerna slopades och hon tror på en uppsving när våren och värmen kommer. Foto: Anneli Malm

Med slopade restriktioner kan handeln återgå till det normala. Fler kunder som rör sig i butiken är ett omdöme efter att restriktionerna hävdes. Andra tycker att det inte är så stor skillnad, än.

– Det var inte så dåligt innan det släpptes, säger Ann-Sofie Ekström på Ejes.

Ann-Sofie Ekström, som driver Ejes, har varit på inköpsresa efter att restriktionerna släpptes och har ännu inte hunnit märka någon större skillnad på kundflödet i butiken.

– Det var inte så dåligt innan det släpptes och jag tror inte det blir så superstor skillnad för att jag tror att många nu på slutet har tröttnat lite, man har varit ute ändå. Jag tror att vi har lärt oss att man håller avstånd och lever lite efter det, säger hon.

”Är förhoppningsfull”

Hon tror att det kommer att märkas mer när våren kommer.

– Så fort det blir fint väder, det märker man i vanliga fall också, men nu när det är friare, alla kan känna sig gladare och kan vara ute mer så kommer det. Jag är förhoppningsfull inför våren och sommaren.

Ingrid, Anna och Maj Sandsjö har både fikat och tagit en shoppingtur på stan tillsammans. Det gjorde de inte när det rådde restriktioner.
Ingrid, Anna och Maj Sandsjö har både fikat och tagit en shoppingtur på stan tillsammans. Det gjorde de inte när det rådde restriktioner. Foto: Anneli Malm

”Går alla på stan”

Anna Sandsjö är på Commerce tillsammans med sina döttrar och med sin mamma. Det gjorde de inte när restriktionerna fortfarande gällde och man helst skulle handla ensam.

–I dag har vi varit och fikat och nu vi går alla på stan, även med mormor. Det har vi inte gjort förut så det har ändrats, säger Anna Sandsjö.

Eva Hägg på Lindex säger att det rullade på redan innan restriktionerna slopades.
Eva Hägg på Lindex säger att det rullade på redan innan restriktionerna slopades. Foto: Anneli Malm

”Rullat på ändå”

På Lindex har de tagit bort de separata in- och utgångarna efter att restriktionerna hävdes men kunderna kom redan innan förändringarna.

– Jag tycker att det har rullat på ändå och vi har haft kunder hela tiden. Jag tror att folk vill komma ut och handla mer nu, man har tröttnat på att vara hemma, säger Eva Hägg som jobbar i butiken.

Artikeltaggar

CentrumCommerceCoronavirusetHandelSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.