Hoppa till huvudinnehållet

Elevpengen lägre än snittet

Publicerad:
Skövde har en elevpeng som är lägre än riksgenomsnittet och det får konsekvenser i verksamheten. Det skriver socialdemokraterna Johan Ask och Maria Hjärtqvist.
Skövde har en elevpeng som är lägre än riksgenomsnittet och det får konsekvenser i verksamheten. Det skriver socialdemokraterna Johan Ask och Maria Hjärtqvist. Foto: Kallestad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”Besviken och arg lärare” (SLA, 11/2). Du ställer frågan: ”Var finns de politiker som höjer sin röst för barnen?” Svaret är att de finns här och nu. Vi socialdemokrater har i våra budgetar gång efter annan lagt mer resurser till skolan än vad den regerande minoriteten har gjort.

Dessvärre har våra budgetförslag inte vunnit gehör i kommunfullmäktige och därmed har också Skövdes skolor fått fortsätta jobba med för liten kostym.

Vad gäller den totala logiska kollaps som Anders Karlsson (M) stod för i den interpellationsdebatt du hänvisar till kan vi bara hålla med dig, naturligtvis finns en koppling mellan resurser och resultat, att påstå någonting annat är antingen djup okunskap eller oärlighet.

Fakta i målet är att Skövde har en elevpeng som är lägre än riksgenomsnittet och det får konsekvenser i verksamheten vilket du också påpekar i din insändare, det finns inte pengar till att anställa tillräckligt med personal vilket i förlängningen oavkortat drabbar eleverna. Du har också helt rätt i att detta enbart skapar framtida kostnader när våra barn inte får den utbildning de har rätt till.

Skövde behöver ett nytt styre som tar ansvar för våra barns utbildning och det får vi genom att du och andra lägger din röst på oss i höst.

Johan Ask (S)

Oppositionsråd

Maria Hjärtqvist (S)

Gruppledare

Artikeltaggar

InsändareLärareSkövdeUndervisning