Ge inte förtur

Publicerad:
Behov av vård ska naturligtvis gå före tjockare plånbok, skriver Conny Östling. Foto: Claudio Bresciani/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Så ska det gå till, tycker jag, efter att ha läst en artikel i SLA. Tala om vad ni själva vill och "hacka" inte på andra. Vad handlar det då om? Ja, Socialdemokraterna vill att de med privata sjukförsäkringar inte ska ges förtur till den offentliga vården.

Självklart blir det inte helt lätt att få igenom i riksdagen, då borgerligheten är mer välvilligt inställda till privata sjukförsäkringar och hur de ska hanteras. Att de med bättre ekonomi och privat sjukförsäkring får företräde är inget som besvärar dem. Behov ska naturligtvis gå före tjockare plånbok.

En annan idé som det ska bli inriktning på är att Sverigedemokraterna ska få förklara sina tankar inom politikens olika områden. Migration och integration har vi nu hört och vet var de står, men hur är det i övrigt?

Så, fortsätt tala om vad ni vill och be andra förklara sig om vad de vill och varför.

Conny Östling

Artikeltaggar

InsändareSjukvårdSkövde

Läs vidare