Hoppa till huvudinnehållet

Inför resan till Belarus: Helt Jepsen åker på egen hand

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Matias Helt Jepsen ansluter sent, men skall spela i returen i MInsk.
Matias Helt Jepsen ansluter sent, men skall spela i returen i MInsk. Foto: Erica Augustsson

På söndag spelar IFK Skövde returmatchen i EHF European Cup mot SKA MInsk på bortaplan. En resa som startar från Skövde på fredagsförmiddagen. Frågan är vilken trupp som kommer att åka? I hemmamötet var det ett vingklippt lag som kom till spel.

Tränaren Henrik Signell berättade på torsdagen att läget har förbättrats betydligt. Den covidpositiva trion Dan Beck Hansen, Fredrik Mossestad och Adam Samuelsson har frisknat till och blir att räkna med på söndag.

- Det har ljusnat för oss under veckan, säger "Sigge".

Åker ensam

Matias Helt Jepsen spelade inte heller i hemmamötet, en lättare vadskada stoppade honom. Han testade sedan positivt för covid-19, vilket gör att inte åker med från Skövde på fredagen, men Signell räknar ändå med att IFK:s danska spelmotor står på banan när det blåses till match på söndagseftermiddagen.

– Han skall åka på lördag och flyga till MInsk via Istanbul. Vi räknar med att det kommer att fungera bra, säger IFK-tränaren.

Det är utan tvekan ett äventyr utöver det vanliga som väntar IFK-truppen. Inga flyg får enligt EU:s sanktioner gå direkt till Belarus, vilket gör att IFK Skövde flyger från Arlanda till Vilnius i Litauen på fredagseftermiddagen. Här kommer truppen bestående av 16 spelare och sju ledare hämtas med buss av den arrangerande föreningen.

– Bussresan skall visst ta ungefär 2,5 timmar, säger Signell.

På fredagskvällen blir det inkvartering på hotellet och laget skall sedan träna på matcharenan på lördagen.

– Vi har en tid för träning även på söndagsförmiddagen, men vi får se om och hur vi använder den.

Sedan blir det avkast kl. 16.00 i en match som står 26–26 efter första matchen i Arena Skövde.

– Klart att vi har ett tufft utgångsläge och vi hade helst sett att vi hade några bollars ledning med oss i ryggen, men vi ser våra möjligheter mot det unga och duktiga motståndarlaget.

”Vill skrälla”

Att laget får tillbaka rutinerade nyckelspelare med erfarenhet av internationell handboll är självklart också ett stort plus.

- Visst och det vore väldigt roligt om vi kunde åka dit och skrälla med en seger och avancemang i cupen. Det vore roligt.

Laget åker hem på måndag och då blir det att ladda om för ett möte med Redbergslid som taggat till i bottenstriden med EM-hjälten Andreas Palicka i målet.

Artikeltaggar

Adam SamuelssonDan Beck-HansenEHF European CupFredrik MossestadHandbollHenrik SignellIFK Skövde HKMatias Helt Jepsen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.