Hoppa till huvudinnehållet

Sjukdom stoppade IFK:s nya mittsexa: ”En jobbig period”

Publicerad:
Reporter Jan Larsson
Jan Larsson
jan.larsson@sla.se
Markus Sjöbrink spelade för Lugi innan det blev Schweiz och nu väntar IFK Skövde för mittsexan.
Markus Sjöbrink spelade för Lugi innan det blev Schweiz och nu väntar IFK Skövde för mittsexan. Foto: Johan Nilsson/TT

Dan Beck Hansen lämnar IFK Skövde efter säsongen. Det har varit klart ett tag. Nu kan IFK meddela att de har säkrat en ersättare då Markus Sjöbrink ansluter till de blåvita.

Markus kommer närmast från den schweiziska klubben Pfadi Winterthur dit han kom från spel i Lugi. Nu blev det en kort sejour i Schweiz då Markus fick ett cancerbesked och flyttade tillbaka till Sverige redan i oktober.

– Det har givetvis varit en jobbig period. Efter genomgången operation ser allt nu bra ut och förhoppningsvis kan jag komma igång med träningen inom kort, berättar 26-årige Markus i ett pressmeddelande.

Om att komma till IFK Skövde säger han:

– Det känns roligt och spännande. Jag ser verkligen fram mot att få flytta till Skövde och bli del av ett spännande lag.

En ledartyp

Markus Sjöbrink har Eksjö BK som sin moderklubb. På elitnivå har han spelat för Drott Halmstad, Eskilstuna Guif och Lugi innan det blev en flytt till den schweiziska staden Winterthur som ligger nordost om Zürich.

Mittsexan Sjöbrink är en spelare med ledaregenskaper och han har varit lagkapten i såväl Drott som Lugi.

– Markus är en erfaren och klok spelare. Vi kommer att få en stor ledare som tar plats både på och utanför planen, säger IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström som känner den nya mittsexan väl då han har jobbat med honom tidigare i ungdomslandslaget.

– Jag har stor erfarenhet av att arbeta med Markus under många år och jag har inte en endast gång blivit besviken. Han kommer att tillföra mycket till vår blåvita klubb och vår publik, säger IFK:s sportchef.

Markus Sjöbrink har sedan hemkomsten från Schweiz varit bosatt i föräldrahemmet i Eksjö, men planen är att han snart skall flytta till Skövde.

Nyström säger vidare i pressmeddelandet att det känns bra att få Markus till klubben redan nu för att han skall kunna komma i gång med sin handboll och träning.

– Inledningsvis kommer han inte att kunna stå till lagets förfogande men på sikt hoppas vi naturligtvis det. Den här säsongen har visat att behovet av många spelare är viktigt, säger sportchefen.

Kontraktet gäller från och med och till och med säsongen 2023-24.

Artikeltaggar

Dan Beck-HansenHandbollIFK Skövde HKUlf Nyström

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.