Skaraborgs sjukhus tillbaka i stabsläge: ”Ser en ljusning”

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Skaraborgs sjukhus Skövde
Foto: Helene Magnusson
Skaraborgs sjukhus varit i förstärkningsläge sedan den 13 januari. På fredagen klockan 14.00 återgick sjukhuset till stabsläge, skriver Skaraborgs sjukhus på sin Facebook-sida .

Stabsläge är en lägre beredskapsnivå jämfört med förstärkningsläge. Det innebär att Skaraborgs sjukhus fortsatt har en höjd beredskap, men då det är ett lägre antal inneliggande covidpatienter samt inte lika hög sjukfrånvaro bland sjukhuspersonalen görs bedömningen att sjukhuset kan gå ner ett steg i beredskapsläge.

– Det är mycket glädjande att vi nu ser en ljusning. Vi har fortfarande många verksamheter som har ett mycket ansträngt läge, dock ser vi att den generella belastningen på sjukhuset avseende antal covidpatienter minskar, säger sjukhusdirektör Stellan Ahlström, på Skaraborgs sjukhus Facebooksida.

På fredagen hade Skaraborgs sjukhus 46 patienter med covid-19 inlagda under fredagen, varav tre på intensiven.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.