Hoppa till huvudinnehållet

EXTRA: Missing people har avslutat söket: ”Lämnat eventuella fynd till polisen”

Publicerad:

Några hundra var på plats i Grästorp för att fortsätta sökandet efter försvunna Amela Kalac. Missing people tog vid där man avslutade sist och fortsatte att söka runt Forshall. Nu är insatsen avslutad.

– Eventuella fynd har lämnats till polisen, säger Anders Hybbinette, insatsledare för Missing People.

De första grupperna gick iväg strax efter tio. Nytt för dagen är att hästar är behjälpliga i sökandet. Med hjälp av hästarna hoppas de som söker kunna nå platser som är svåråtkomliga till fots och få en bredare blick.

– Snön försvårar läget och det är av största vikt att man är noggrann men också försiktig då det är halt idag, säger insatsledare Anders Hybbinette.

En båt finns också i Nossan som söker uppströms och nedströms Forshall.

Fredrik Nilsson och Fredrik Andersson hjälpte till i sökandet.
Fredrik Nilsson och Fredrik Andersson hjälpte till i sökandet. Foto: Thomas Kühnel

Kommunpolis Christoffer Hjelm är på plats vid Nossans vandrarhem och meddelar att man inte fått några ledtrådar eller tips av allmänheten som har gett något hittills.

– Vi har inte fått in tips eller iakttagelser som förändrar läget i stort, däremot är det alltid av värde att berätta om man har sett eller hört något oavsett som kan vara behjälpliga nu eller framöver, säger han.

vid 14-tiden meddelar insatsledare Anders Hybbinette att man fortsätter söka av områden uppdelade i grupper om 12-15 personer i varje.

– I nuläget har vi 23 grupper ute och allt har hittills fungerat bra.

Avslutade vid 17-tiden

Sökinsatsen avslutades omkring 17.00 på söndagen, berättar Anders Hybinette.

– Nu avslutar vi för i dag och vi i Missing People kommer ha fortsatt kontakt med polisen som äger utredningen.

Har ni hittat eventuella fynd?

– Vi har lämnat in ett konstant flöde av fynd som upptäcks av våra fantastiska sökande, men det är upp till polisen att avgöra och utreda vad för betydelse fynden har.

Kommer ni ordna ytterligare sökpådrag?

– Nej, inte som vi vet just nu. Om polisen får något nytt till sig som kan involvera oss så får vi se hur vi går vidare då.

När NLT ringer polisens presstalesperson Martin Hallberg i Göteborg så har ingenting nytt hänt i fallet, meddelar han.

– I nuläget har jag inte fått några uppgifter om att något nytt skulle ha hänt, nej.

Kristoffer Hjelm, polis och insatsledaren Anders Hybbinette, Missing people, planerar sökandet. Snön försvårar under dagen och det är halt runt Forshall.
Kristoffer Hjelm, polis och insatsledaren Anders Hybbinette, Missing people, planerar sökandet. Snön försvårar under dagen och det är halt runt Forshall. Foto: Thomas Kühnel
Mellan Grästorp och Tengene syntes flera grupper i sökandet efter Amela.
Mellan Grästorp och Tengene syntes flera grupper i sökandet efter Amela. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

Försvunna personerGrästorpNyheter

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.