Hoppa till huvudinnehållet

Ny misshandel på Västerhöjd – polisen på plats

Publicerad:
På torsdagen inträffade en ny misshandel på Västerhöjd, polisen var på plats och kunde ingripa direkt.
På torsdagen inträffade en ny misshandel på Västerhöjd, polisen var på plats och kunde ingripa direkt. Foto: Rickard Eriksson/Arkiv

Återigen har det varit stökigt på Västerhöjd – elever ska ha kommit i bråk i ett klassrum. Polisen befann sig på skolan vid händelsen och kunde omedelbart ingripa och avstyra. En anmälan om misshandel gjordes.

På torsdagen ska elever ha kommit i bråk i ett klassrum på Västerhöjd, enligt uppgifter till SLA ska två elever ha gett sig på en tredje. Orsaken är oklar i nuläget.

Polisen på plats

– Eftersom det den senaste tiden har varit två misshandelsfall på skolan besöks den kontinuerligt av polisen. Och just på torsdagen var polisen på plats i skolans lokaler, säger gymnasiechefen Bengt Stenhammar.

Misstanke i Västerhöjdsärende: Bad andra utföra grov misshandel

Polisen kunde omedelbart ingripa och avstyra. Nu ska en anmälan om misshandel ha gjorts och polisen kommer att utreda händelsen närmare.

– Allt lugnt på skolan nu och klassen får stöd av elevhälsan, uppger Stenhammar.

Skolan informerade elever och vårdnadshavare om incidenten på v-klass.

Tidigare misshandelsfall

Den senaste tiden har Västerhöjd drabbats av två uppmärksammade händelser. Strax före jul misshandlades en elev av tre maskerade personer, och veckan innan sportlovet tog sig maskerade personer återigen in på skolan och misshandlade en elev.

Reaktioner efter misshandeln: "Obehagligt att det händer här på skolan”

SLA har i flera artiklar beskrivit de händelserna och i det första fallet är en person delgiven misstanke om anstiftan till grov misshandel. Det är fortfarande oklart om de två händelserna kan kopplas till varandra.

Det finns dock inget i nuläget som pekar på att torsdagens händelsen kan kopplas till de två tidigare misshandelsfallen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov misshandelMisshandelSkövdeVästerhöjdsgymnasiet

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.