Hoppa till huvudinnehållet

Somby avgjorde i slutsekunderna

Publicerad:
Andreas Sunessons Somby/Skövde vann i Göteborg.
Andreas Sunessons Somby/Skövde vann i Göteborg. Foto: Erica Augustsson

Somby/Skövde har en jobbig säsong i den södra ettan, men efter vinst med 26–25 mot KV IK Sport från Göteborg med 26–25 finns det hopp om nytt kontrakt för Skövde HF:s utvecklingslag.

Somby inledde starkt och kopplade ett rejält grepp i första halvlek och gick till pausledning med 18–12 i ryggen, men det kom att bli betydligt jämnare efter paus. Sport kom igen starkt och var i kapp till 19–19, sedan följdes lagen åt fram till slutsignalen.

Rutinerade Julia Andersson har kommit tillbaka till handbollen och betyder mycket för det juniorbetonade laget. Hon stod för åtta mål och kunde med sina två sista mål se till att Somby vann. Segermålet satte Julia med bara sju sekunder kvar att spela. Ett mål som betyder att Somby får bättre häng på lagen framför i tabellen. Avståndet till kvalplats är tre poäng med fem matcher kvar att spela.

Mål: Somby/Skövde: Julia Andersson 8, Tinna Örtemark 6, Tilde Lundberg 4, Alice Nilsson 2, Tilde Hermansson 2, Astrid Berura 2, Melina Pilav, Frida Halldin.

Artikeltaggar

HandbollSomby/Skövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.