Hoppa till huvudinnehållet

Sista skotten i fritidsgården Humlan – föreningen måste flytta

Publicerad:
Stefan och Emmie Brixington tillsammans med bröderna Shadyier tävlade för Tibro.
Stefan och Emmie Brixington tillsammans med bröderna Shadyier tävlade för Tibro. Foto: Elof Johansson

Efter cirka fyrtio år tvingas Tibro Ransbergs Skytteförening att lämna sin lokal i fritidsgården Humlan. Kommunen ämnar sälja fastigheten.

Under helgen anordnade Tibro Ransbergs Skytteföreningen den sista tävlingen i nuvarande lokaler. Det var totalt nittiotalet skyttar från hela länet som kommit till Tibro för att deltaga i tävlingarna, eftersom Tibro har en perfekt anpassad skyttelokal.

De förfogar över de senaste tekniska hjälpmedlen för att få en så rättvis bedömning av varje skott som träffat, på en hundradel när. Publiken kan följa tävlingen i klubblokalen på flera monitorer som visar exakta träffar, eftersom de inte kan vara inne hos de som skjuter.

Dag Linghed, Björn Boström, Valter Andersson och Kenneth Danåker såg till att allt fungerade.
Dag Linghed, Björn Boström, Valter Andersson och Kenneth Danåker såg till att allt fungerade. Foto: Elof Johansson

Avståndet de skjuter på är tio meter. Diametern på innercirkeln är endast några få millimeter, så det vill till att hålla vapnet så stilla som möjligt.

– Tyvärr måste vi lämna vår nuvarande lokal vid halvårsskiftet, vilket vi tycker är mycket synd men nu är det som det är. Vi har blivit erbjudna att flytta in i sporthallen i bågskytteklubbens nuvarande lokal men det blir mycket kostsamt eftersom kommunen ska gå in för marknadsmässiga uthyrningspriser, menade Björn Boström, ordförande i föreningen.

Lokalen i sporthallen är inte lika bred som den nuvarande, så lika många skyttebanor får inte plats där. Det finns heller inte något utrymme som kan fungera som klubblokal i anslutning till skyttelokalen.

Artikeltaggar

SkytteTibro

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.