Hoppa till huvudinnehållet

Torbjörn Colling etta på Moderaternas valsedel och Petra Eggen ny ordförande

Publicerad:
Torbjörn Colling, Anders G Johansson och Petra Eggen.
Torbjörn Colling, Anders G Johansson och Petra Eggen. Foto: Moderaterna Karlsborg

Moderaterna har spikat partiets valsedel i kommunalvalet 2022 och den toppas av Torbjörn Colling, som idag är 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen. Det skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

I helgen höll Moderaterna i Karlsborg sitt årsmöte och i samband med det även nomineringsstämma inför kommunalvalet i september.

Riksdagskandidaten Anders G Johansson, idag ersättare i Sveriges riksdag, höll i klubban på de båda mötena. På nomineringsstämman klubbades Moderaternas valsedel igenom, som i år kommer att omfatta 14 namn. Listan toppas liksom föregående val av Torbjörn Colling, som till vardags arbetar som kommunikationschef för Moderaterna i Västra Götalandsregionen och är förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Karlsborg.

Utmanar om kommunalrådsposten

– Jag är hedrad över att åter få partiets förtroende att stå överst på listan. Förra valet ökade Moderaterna med 24 procent i Karlsborg och vår ambition är så klart att få väljarnas förtroende och bli ännu större i årets val. Alliansen har arbetat hårt för ett Karlsborg i positiv utveckling och det känns att det hänt mycket de senaste åren, , säger Torbjörn Colling.

– För oss Moderater är ett fortsatt borgerligt styre av Karlsborg prioriterat och självklart kommer vi att kämpa för att bli största borgerliga parti och leda kommunen, fortsätter Colling i pressmeddelandet.

Petra Eggen tar över klubban

Moderaterna i Karlsborg hade samtidigt årsmöte i helgen och då valdes Petra Eggen till ordförande i partiföreningen.

– Jag är glad över medlemmarnas förtroende att välja mig och ser fram emot att leda föreningen genom årets valrörelse. Vi har nu antagit ett lokalt politiskt handlingsprogram för den kommande perioden och det präglas av framtidstro och att kommunen verkar för att bidra till att skapa tillväxt och ökade boendemöjligheter, säger Petra Eggen.

– Inte minst viktigt är också att Karlsborg är en attraktiv kommun genom goda kärnverksamheter. Moderat politik vilar på en solid grund av frihet under ansvar och inte minst lag och ordning och trygghet är då av central betydelse

Sverige är på väg åt fel håll

Anders G Johansson, före detta officer och idag stabschef för Moderaterna i Västra Götalandsregionen, samt kandidat till riksdagen, höll stämmotal där han konstaterade att Sverige är på väg åt fel håll - bland annat på grund av det dödliga våldet, långtidsarbetslösheteten och energipolitiken där Sverige monterat ner kärnkraften och samtidigt är beroende av bland annat stor oljeimport från Ryssland.

– Problem är många men de går att lösa, konstaterade Anders G Johansson. Han pekade bland annat på en lång rad förslag som Moderaterna lagt fram för att stärka lag och ordning, satsningar på kärnkraft, minska bidragsfusk och prioritera arbetslinjen för ökad tillväxt och inte minst för fler skattekronor till välfärden, avslutar Johansson i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

KarlsborgPolitik

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.