Hoppa till huvudinnehållet

Fallet med döda kvinnan – omrubriceras efter utredningen

Publicerad:
– Vi kommer under dagen rubricera om till dödsfall utan misstanke om brott, säger Magnus Karlsson, chef för polisens enhet för grova brott i Skövde. Foto: Roland Svensson

Fallet med kvinnan som hittades död vid en viadukt i Skövde natten till tisdagen kommer rubriceras om till dödsfall utan misstanke om brott. ”Det arbete vi gjort i ärendet har lett fram till att vi inte misstänker att ett brott ligger bakom hennes död”, säger utredningschefen Magnus Karlsson.

Det var vid tretiden natten till tisdagen som en väktare hittade en avliden kvinna intill en viadukt vid riksväg 26. Polisen larmades och eftersom det i det läget fanns frågetecken om vad som hänt och att brott inte kunde uteslutas inledde polisen en förundersökning gällande mord.

Polisen: ”Jobbar i nuläget inte utifrån teorin att kvinnan bragts om livet”

”Inget styrker brott”

Men redan på tisdagsförmiddagen sade Magnus Karlsson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde, att man inte hanterade ärendet som ett misstänkt mordfall längre.

– Vi jobbar i nuläget inte utifrån teorin om att någon bragt henne om livet. Vi har inget som styrker att hon skulle ha utsatts för något brott.

Rubriceras om

På onsdagen är beskedet att ärendet under dagen kommer att rubriceras om till dödsfall utan misstanke om brott.

Kvinna påträffad död i Skövde

– Det utredningsarbete vi gjorde under tisdagen ledde inte fram till att vi misstänker att kvinnan har utsatts för något brott.

Fallet lämnas nu över till polisens dödsfallsgrupp.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFörundersökningMordSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.