Hoppa till huvudinnehållet

Movab etablerar sig i Skövde – målgruppen är yrkeskunder

Publicerad:
Svetsprodukter är en del av sortimentet på Movab, till vänster vd Christer Johansson och en av ägarna Peder Sandblom.
Svetsprodukter är en del av sortimentet på Movab, till vänster vd Christer Johansson och en av ägarna Peder Sandblom. Foto: Roland Svensson

Företaget Maskin och Verktyg AB, Movab, expanderar och öppnar sin tredje butik i Skaraborg i Skövde. Företaget som bland annat säljer verktyg, maskiner, skyddsutrustning och svetsprodukter riktar sig i huvudsak mot industri och byggfackhandeln.

Företaget Movab har i dagsläget cirka 30 anställda med butiker och service i Götene och Falköping - och nu slår man upp dörrarna till sin nya butik på Rattvägen i Skövde dit man rekryterat sex anställda. Företaget är privatägt men ingår och samverkar i BIG-gruppen med 34 företag i landet.

– Vi har haft en jättebra utveckling med en sammanlagd omsättning på 94 miljoner kronor i Götene och Falköping, och vi ser en fortsatt tillväxt, säger Christer Johansson vd Movab.

– Vår huvudsakliga målgrupp är yrkeskunder inom industrin, byggservice och offentlig förvaltning. Men det är inget som hindrar privatpersoner att handla i butiken.

Förutom maskiner, verktyg och svetsutrustning är olika produkter för personligt skydd en viktig av utbudet. Något man även erbjuder kunderna utbildning inom, till exempel om fallskydd vid takarbeten eller montage av ställningar.

”Vi känner kundernas behov efter 35 år i branschen” menar Peder Sandblom, som äger företaget med Emil Sandblom och Kalle Gyllensvaan.
”Vi känner kundernas behov efter 35 år i branschen” menar Peder Sandblom, som äger företaget med Emil Sandblom och Kalle Gyllensvaan. Foto: Roland Svensson

En service- och reparationsverkstad etableras också i lokalerna, bland annat för service av maskiner, högtryckstvättar och svetsutrustning.

– Svetsprodukter är något av en profilgrej för oss och i butiken kan vi köra demonstrationer. Vi har också satsat på flera fabrikat och olika tillbehör.

En produkt för att tillhandahålla personligt skydd är varuautomaten - som istället för godis och läsk innehåller saker för arbetet. Skyddsglasögon, handskar, andningsmasker eller hörselkåpor är exempel på saker som kan plockas ut från automaten.

– Ett bra alternativ till ett centralförråd och som dessutom är tillgängligt dygnet runt, till exempel vid skiftarbete.

Artikeltaggar

FöretagandeIndustrierNäringslivSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.