Hoppa till huvudinnehållet

Linderoth i dokumentär om Rooney: ”Unik”

Publicerad:

Talangerna i Skövde AIK får ursäkta.

Wayne Rooney är den största talang som SAIK:s tränare Tobias Linderoth har sett.

– Jag har inte sett någon sådan talang varken förr eller senare. En exceptionell talang, säger Linderoth i Amazons dokumentär om den tidigare superstjärnan.

Nyligen släppte Amazon en dokumentär om den tidigare Everton-, Manchester United- och engelske landslagsspelaren Wayne Rooney.

Rooney, som senare skulle bli Manchester Uniteds bästa målskytt genom tiderna, debuterade i Everton som 16-åring.

Debuten kom på klassiska Goodison Park mot Arsenal i Premier League och Rooney gjorde avtryck direkt. Med ett vackert långskott såg han till att Arsenals svit på 30 matcher bröts.

På planen fanns Skövde AIK:s tränare Tobias Linderoth som då spelade för Everton.

Linderoth minns tillbaka i dokumentären:

– Det är inte lätt att komma in där som 16-åring. Jag tänkte först att han kommer att få det tufft.

Han fortsätter:

– Varje gång han fick bollen flyttade han den rätt. Man kom inte åt honom. Han hade något speciellt och skaffade sig hela tiden tid och ytor. Han satte passningarna och visade väldigt bra spelförståelse. Han gjorde saker på samma sätt som de bästa seniorspelarna som spelat i ligan i tio år.

”Varken förr eller senare”

Tobias Linderoth representerade Elfsborg, Stabeck, Everton, Köpenhamn och Galatasaray som spelare. Som tränare har han verkat i Elfsborg, både på senior- och juniornivå.

Rooney är den största talangen han sett.

– Jag har inte sett någon sådan talang varken förr eller senare. Jag har aldrig spelat med eller mot någon annan som varit så bra i den åldern. Rooney är unik. En exceptionell talang.

Artikeltaggar

FotbollTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.