Hoppa till huvudinnehållet

Birkelunds ilska mot misstaget: "Är fullständigt vanvettigt"

Publicerad:
Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF, var kritisk till en situation i matchen där gästerna gjorde ett regelfel utan åtgärd ifrån domare eller sekretariat.
Daniel Birkelund, tränare i Skövde HF, var kritisk till en situation i matchen där gästerna gjorde ett regelfel utan åtgärd ifrån domare eller sekretariat. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF fick straff och Kungälvs HK en utvisning med åtta minuter kvar. Då gjorde Skövde mål men gästerna hade fortsatt sju spelare på banan – utan att det renderade i en ny utvisning.

– Det är fullständigt vanvettigt. Det håller bara inte på den här nivån, säger SHF-tränaren Daniel Birkelund.

Situationen inträffade när matchuret precis hade passerat 52 minuter i Idrottshallen och när Skövde HF reducerade till 25–30.

– De som sitter vid bordet där och domarna får vara glada att jag inte tycker att handbollsmatcher ska avgöras utanför planen. Jag är rätt säker på att om vi hade lagt in en protest efter den utvisningsgrejen där så ... säger SHF-tränaren Daniel Birkelund efter slutsignalen mot Kungälvs HK.

Han utvecklar sina tankar om händelsen.

– Det blir straff för oss och de får en tvåminutersutvisning. Då klarar de inte att få upp den utvisningen på tavlan vilket gör att Kungälv inte registrerar att de har fått en utvisning. När vi tar straffkastet och gör mål så står det sex vita spelare i deras lag på banan. Det är ett felaktigt byte som gör att de egentligen ska ha en utvisning till. Vi ska spela sex mot fyra i två minuter i ett rätt viktigt skede av matchen när vi är på väg in i matchen, säger han.

Tänker ni lämna in en protest?

– Nej, det tänker jag inte göra. Jag gillar inte sådant där men jag tycker att det är fullständigt vanvettigt och det är inte första gången den här säsongen eller förra säsongen i svensk handboll att de som sitter där (i sekretariatet) inte klarar av att koll på det som de ska ha koll på.

– De får verkligen bakläxa. De är så duktiga med att påpeka om en fysioterapeut på bänken står upp. Det lyckas de med men de klarar inte av att se till att rätt information kommer upp på tavlan och så vidare. Det håller bara inte på den här nivån, fortsätter Daniel Birkelund.

Skövde HF förlorade matchen med 27–34.

– Det är bara att framför allt gratulera Kungälv. De är förtjänta av segern och är klart bättre än oss över 60 minuter. Det är bara att lyfta på hatten för Kungälv. Det är ett riktigt bra lag och de gör en bra match.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollKungälvs HKSHESkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.