Hoppa till huvudinnehållet

Tog inte chansen: ”Räcker inte”

Publicerad:
Skövde HF tog inte chansen att klättra ovanför slutspelsstrecket, men tog den inte.
Skövde HF tog inte chansen att klättra ovanför slutspelsstrecket, men tog den inte. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF hade chansen att gå upp på en slutspelsplats men tog den inte. En svag första halvlek av Skövdetjejerna i hemmamötet med Kungälvs HK satte stopp för de planerna.

– Det är första halvlek som förstör för oss. Då ligger vi under med en massa mål, säger Skövdespelaren Ida Eriksson efter 27–34-förlusten i Idrottshallen.

Skövde HF har siktet inställt på SM-slutspel och hade chansen att ta sig upp på slutspelsplats i händelse av en seger mot Kungälvs HK. Det var dock aldrig nära att inträffa.

Skövde HF hade inte spelat match på nästan två veckor när de sprang ut i Idrottshallen. Kanske var det en förklaring till hur det såg ut under den första halvleken. En annan var givetvis att Kungälv också är ett mycket kompetent lag och som i och med segern nu i praktiken säkrade en plats i slutspelet.

Skövde HF förlorade hemma mot Kungälv i SHE och tappar i kampen om slutspelsplatserna. Elma Örtemark.
Skövde HF förlorade hemma mot Kungälv i SHE och tappar i kampen om slutspelsplatserna. Elma Örtemark. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF hängde med fram till ställningen 6–6. Sedan gjorde gästerna fyra raka mål och ryckte ifrån. Skövdespelarna agerade stressigt och gjorde enkla misstag och missade det mesta framåt.

Endast två mål på 17 minuter gjorde att Kungälv kunde glida ifrån i målprotokollet. Bakåt var det ett nästintill obefintligt målvaktsspel i första halvlek och försvarsspelet nådde inte heller upp till några högre höjder.

I halvtid visade resultattavlan 11–17 och det var en klar uppförsbacke för hemmalaget.

– Om vi hade gjort en bättre prestation i första halvlek så hade vi haft goda chanser att få två poäng i den här matchen. Det är ändå starkt av oss att vi kommer igen i andra halvlek och går ut med en bättre inställning, säger Skövde HF:s mittsexa Ida Eriksson.

I den andra halvleken var matchbilden densamma. Skövde HF fick aldrig riktigt något grepp om Kungälvs HK i försvarsspelet.

Skiljde tre mål

Det skiljde dock tre mål vid ett tillfälle (27–30) med några minuter kvar att spela.

– Vi hade absolut chansen där men det är de små detaljerna som avgör i de lägena, säger Eriksson och fortsätter:

– Samtidigt är det inte lätt att vinna matcher när vi släpper in 34 mål. Vi gör ändå 27 mål framåt men vi fick aldrig till det bakåt. Vi försöker byta försvarsspel och spelade sju mot sex framåt men tyvärr så räcker det inte.

Skövde HF körde fast.
Skövde HF körde fast. Foto: Anton Gustavsson

Skövde HF ligger på nionde plats i SHE med tre omgångar kvar att spela. Laget säkrade redan kontraktet i den senaste omgången före landslagsuppehållet.

Det är fortsatt en poäng upp till tabellåttan Västeråsirsta HF efter lagets förlust mot IK Sävehof på onsdagskvällen.

– Vi tar en match i taget. Det är ny match redan på lördag (BK Heid). Det är väldigt skönt att slippa kvalspela och att vi nu har allt att vinna. Nu när vi har chansen vill vi ta oss till slutspel. Vi ska ge allt för att gå till slutspel, säger Ida Eriksson inför serieavslutningen.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.