SMHI:s varning: Hög risk för gräsbränder

Väder
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Tomas Höglund
Risken för gräsbränder är stor eller till och med mycket stor under söndagseftermiddagen och måndagen, varnar SMHI. Detta gäller snöfria områden i hela Götaland, inkluderat Skaraborg.

Mellan klockan 11.00 och 18.00 på söndagen samt 10.00 och 16.00 på måndagen 14 mars är det stor risk för att gräsbrand uppstår. Branden kan då lätt spridas i torrt fjolårsgräs. I fredags var det flera gräsbränder i Skaraborg, utanför Skara och på Torsö.

SMHI uppmanar till stor försiktighet vid eldning utomhus.

Varningen gäller även hela Götaland, delar av Värmland och östra Svealand.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.