Hoppa till huvudinnehållet

Bästa säsongen på fem år

Publicerad:
Daniel Birkelund kan får Skövde HF till slutspel.
Daniel Birkelund kan får Skövde HF till slutspel. Foto: Erica Augustsson

Skövde HF:s seger öppnar för en mycket spännande sista omgång där laget för första gången sedan 2017 kan gå till SM-slutspel. Då slutade SHF sexa och åkte sedan ut mot H65 Höör i kvartsfinal. Hur det än går gör SHF sin bästa poängmässiga säsong på fem år. 20 är två mer än tidigare noteringar.

Nu är det sannolikt så att det troligen behövs två till för att gå till slutspel, men VästeråsIrsta som nämndes som ett lag som skulle kunna utmana toppen har rejäl press på sig när de nu släppt Skövde HF en poäng före sig.

På pappret får Västerås räknas som något av en favorit att fixa en slutspelsplats. Laget spelar hemma mot Önnered och Skövde HF möter H65 Höör på bortaplan. Notabelt att båda dessa matcher slutade oavgjort när lagen möttes i seriepremiären i mitten av september.

Frågan är om det blir VästeråsIrsta eller Skövde HF missar SM-slutspelet, eller svaret kanske blir Skara HF. Okej, det mesta skall gå fel för Skara i slutet som på torsdagen möter topplaget Skuru på hemmaplan och sedan avslutar borta mot Lugi i Lund. Det krävs att Skara förlorar båda sina matcher och att Skövde HF och Västerås vinner.

Hur som helst, på torsdagen spelas resterande matcher i den näst sista omgången och det finns mycket att spela för på samtliga håll. Skuru för att återta serieledningen från Sävehof. Önnered möter H65 Höör och Kungälv tar emot Lugi. Här gäller det tabellplaceringar inför slutspelet. De fyra främsta har fördel av fler hemmamatcher i en kvartsfinalserie. Sedan kan Kärra åka ur om Heid vinner mot Kristianstad.

Artikeltaggar

Daniel BirkelundHandbollSHESkara HFSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.