Hoppa till huvudinnehållet

Danskan i tårar: ”Det är min högsta önskan”

Publicerad:

Nikoline Lundgreen är inne på sina sista matcher med Skövde HF. Till hösten återfinns hon i den tyska ligan, men det är ingen tvekan om vad storskytten har i kikaren. Hon vill förlänga säsongen och mot Kärra dundrade hon in elva mål när SHF vann med 36–30 och klev upp på slutspelsplats.

Nu kan det vara den sista hemmamatchen och därför blev det en avtackning inför hemmapubliken. Nikoline var rörd till tårar efteråt:

– Min högsta önskan just nu är att spela slutspel med Skövde HF.

Inför mötet med Kärra var förutsättningarna ganska givna. En seger skulle med största sannolikhet betyda att Skövde HF tog sig förbi VästeråsIrsta upp på slutspelsplats. Västerås blev också rejält överkört av Sävehof som vann med 38–20.

Bästa säsongen på fem år

Skövde HF hade större problem med ett Kärra som krigar med allt de har för att undvika jumboplatsen som betyder nedflyttning. I paus stod det 17–17 och Kärra hade ledningen med som mest tre bollar ett tag. Framåt var det inga problem, Nikoline Lundgren dunkade in åtta mål redan före paus och det var nog tur med tanke på att det aldrig blev någon ordning på spelet bakåt.

I andra fortsatte Nikoline att göra några viktiga mål, när sedan Elma Örtemark och Melina Pilav klev fram med vassa avslut och försvars- och målvaktsspelet förbättrades var det egentligen aldrig något snack. Segern blev tämligen klar till slut.

Efter matchen tackade Skövde HF av en kvintett som lämnar klubben efter säsongen. Från vänster: Nora Jakobsson van Stam, Marielle Lideskär, Venera Surjan, Hannele Nilsson och Nikoline Lundgreen.
Efter matchen tackade Skövde HF av en kvintett som lämnar klubben efter säsongen. Från vänster: Nora Jakobsson van Stam, Marielle Lideskär, Venera Surjan, Hannele Nilsson och Nikoline Lundgreen. Foto: Erica Augustsson

Nu blir det att ladda om för den sista omgången på måndag. Skövde HF ligger en poäng före VästeråsIrsta och har ödet i egna händer, även om motståndet på pappret är tufft och heter H65 Höör. Seger betyder slutspel för första gången sedan 2017.

Skön seger: Skövde HF på slutspelsplats inför sista omgången

Får Nikoline sin vilja igenom blir det SM-slutspel med Skövde HF. Ett lag hon under sina två år trivts bra.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–KÄRRA HF

36–30 (17–17)

Mål: Skövde HF: Nikoline Lundgreen 11 mål/13 avslut, Elma Örtemark 7/7, Melina Pilav 4/4, Ida Eriksson 3/3, Hannele Nilsson 3/4, Natalie Wästefors 3/4, Britta Jakobsson van Stam 3/6, Marielle Lideskär 1/3, Nora Jakobsson van Stam 1/2.

Målvakter: Annie Linder 32 i räddningsprocent, Emma Andersson 25.

Kärra: Lovis Jansson7/8, Vanja Andersson 4/8, Emmie Svenson 4/8, Meja Bernvid 3/6, Elin Karlsson 3/6, Cecilia Schön 3/4, Alexandra Lundström 2/2, Emma Wiksfors 2/4, Maria Sundin 2/2.

Målvakter: Mona Saffari 15 i räddningsprocent, Åsa Björklund 11.

Utvisningar: SHF: 5x2 min. Kärra: 4x2 min.

Domare: Magnus Bergman oh Charlie Yvander.

Publik: 328.

SLA-ligan: 3 = Nikoline Lundgreen, 2 = Elma Örtemark, 1 = Hannele Nilsson.

Artikeltaggar

Elma ÖrtemarkHandbollMelina PilavNikoline LundgreenSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.