Hoppa till huvudinnehållet

Hyllar dåtidens popmusik i utställning

Publicerad:
Hugo Ljungkvist från Götene ställer ut i öppna Galleriet på Kulturhuset i Skövde.
Hugo Ljungkvist från Götene ställer ut i öppna Galleriet på Kulturhuset i Skövde. Foto: Tobias Larsson Franzén

På Kulturhuset i Skövde visas en särdeles färgglad utställning. Det är Götenebon Hugo Ljungkvist som har tolkat 60-, 70- och 80-talets musik med hjälp av akrylpenseln.

20-årige Hugo sysslar egentligen med musik – skriver låtar och sjunger. Men som så mycket annat satte pandemin käppar i hjulet för hans passion. Spelningarna uteblev. Då tog han fram penseln och började måla.

– Musik är alltid centralt i mitt skapande och en stor del av mitt liv. När pandemin kom så valde jag att måla av mig mitt musikintresse i stället, säger Hugo.

Resultatet finns att se på Kulturhuset – i öppna galleriet intill stadsbiblioteket. Där visas ett 20-tal akryltavlor som var och en är en tolkning av en låt från 60-, 70- eller 80-talet. Även några skulpturer finns med. Artister och band som finns representerade är till exempel Beatles, Rolling Stones, Pet shop boys, Depeche Mode och Elton John.

– Jag lyssnar mycket på den äldre musiken. Det är en stor inspirationskälla när jag själv skapar musik, säger Hugo.

Två Elton John-motiv.
Två Elton John-motiv. Foto: Tobias Larsson Franzén

Gemensamt för samtliga tavlor är att de innehåller mycket färg, något som Hugo har fått gehör för. Han har tidigare ställt ut bland annat på Kinnekulle.

– Det börjar med att jag vill hylla en låt som jag tycker om. Jag har fått fin respons från mina tidigare utställningar, vilket har gjort att jag har velat fortsätta. Det är många som har sagt att de blir glada av att se dem. Det är kul att det kan locka alla åldrar.

Utställningen visas fram till den 1 april i Skövde. Nästa stopp blir Karlstad. Han ska bland annat även delta i Törebodas konstpromenad senare i vår. Då har han även med sig gitarren.

Utställningen visas fram till den 1 april.
Utställningen visas fram till den 1 april. Foto: Tobias Larsson Franzén
Hugos tolkning av Sweets ”Fox on the run”.
Hugos tolkning av Sweets ”Fox on the run”. Foto: Tobias Larsson Franzén

Artikeltaggar

AkrylmålningKonstKulturhuset i SkövdeSkövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.