Nisse klar för final i Yrkes-SM: ”Hoppas att det går bra”

Publicerad:
Nisse Bengtsson har gått till final i Yrkes-SM för VVS- och fastighetsprogrammet. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Nisse Bengtsson går sista året på VVS- och fastighetsprogrammet på Kavelbrogymnasiet. Han är stolt. Han är en av tre finalister till Yrkes-SM som kommer avgöras i Växjö i maj och för att fira finalplatsen har han uppmärksammats lite extra.

– Det är kul, absolut! Det känns bra!

Så sammanfattar Nisse känslan när SLA pratar med honom två dagar efter tävlingen. Det var elever från åtta skolor som tävlade och tre gick till den stora finalen. Den går av stapeln i maj och även om han inte riktigt vet än vad de ska få göra så är han ändå hoppfull.

– Vi får väl hoppas att det går bra, sade Nisse. Det är bara att träna vidare så man blir ännu säkrare.

Tårtkalas

En finalplats måste förstås firas och på fredagen bjöds klassen på tårta. En glad bonus för Nisse som inte visste något i förväg.

– Det är kul! Det visste jag inte så det var en överraskning. Det blir bra, sade Nisse.

En finalplats fick firas med lite tårta på fredagen.
En finalplats fick firas med lite tårta på fredagen. Foto: Amelie Länsberg Rylander

Stolta klasskompisar och lärare

Både klasskompisar, lärare och annan skolpersonal är stolta över framgången och har gratulerat Nisse. Jan Wäring, yrkeslärare på VVS- och fastighetsprogrammet och även mentor för Nisse, blev inte jätteförvånad över resultatet.

– Det är ju jätteroligt. Jag hade nog en liten känsla att han skulle gå vidare, sade Jan och ler.

Artikeltaggar

GymnasieskolanKavelbrogymnasietSkola och utbildningSkövdeVäxjöYrkes-SM

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare