Hoppa till huvudinnehållet

Dags för unga att söka sommarpraktik – mycket finns att välja på

Publicerad:
Snart öppnas möjligheten för gymnasieungdomar att söka sommarpraktik i Skövde kommun. Foto: Skaraborg NWT Media

Snart är det dags. Ansökan till årets sommarpraktik hos Skövde kommun öppnar under måndagen och det kommer finnas ett antal platser i den kommunala verksamheten inom omsorg, natur, kultur och fritid.

Det kan till exempel handla om att jobba i kök, på en förskola eller ta hand om äldre, men det kan också vara trädgårdsarbete, att jobba administrativt på HR- och löneenheten eller vara boende- och aktivitetsvärd.

Sommarland och sjukvård finns bland hundratals sökbara sommarjobb

Platserna kommer vara möjliga att söka för gymnasieungdomar, de enda övriga kraven är att kunna förstå och prata svenska och vara folkbokförd i kommunen.

Begränsad period

Det finns tre olika perioder att önska, vecka 25-27, vecka 28-30 och vecka 31-33 men man får bara jobba en period under sommaren för att så många som möjligt ska få chansen.

Ansökan är öppen 21 mars till 15 april och känner man sig manad att söka gör man det genom att gå in på Skövde kommuns hemsida och klicka sig vidare där.

Platser lottas ut

De senaste åren har söktrycket ökat, uppskattningsvis med 50-100 ansökningar varje år. I år kommer därför platserna att lottas ut. I maj får man ett besked och får tacka ja eller nej till erbjudandet.

För den som får ett jobb väntar åtta timmars arbete måndag till fredag i tre veckor. Det kommer också finnas en handledare under tiden med för att lotsa genom perioden.

Artikeltaggar

ArbeteGymnasieskolanSkövdeSkövde kommunSommarjobbUngdomar

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.