Hoppa till huvudinnehållet

Annie Linder: ”Riktigt dåligt av dem”

Publicerad:
Säsongen är över för Skövde HF som tappade slutspelsplatsen i sista omgången. Foto: Anton Gustavsson

Skövde hade avgörandet i egna händer, men förlorade mot Höör och tappade slutspelsplatsen till VästeråsIrsta. Därmed är säsongen över för Skövde.

– Det känns tungt som fan. Det är tomt så klart, säger Annie Linder.

Skövde HF hade slutspelsplatsen i egna händer, men åkte på storstryk av Höör. Därmed är säsongen över för Skövde som slutar nia i SHE.

– Det känns tungt som fan. Det är tomt så klart. Det hade varit riktigt kul att få fira att vi hade gått till slutspel för första gången på fyra år, men det är vad det. Vi var inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Annie Linder innan hon fortsätter:

– Vi hade allting i våra egna händer och började bra och styrde matchen, men vi klarade inte av att göra det i 60 minuter.

Skövde hade kunnat klara sig om de fått hjälp av Önnered, men de var chanslösa mot VästeråsIrsta som tack vare segern snodde slutspelsplatsen från Skövde.

– Man kan aldrig få något resultat med sig, det har man fått lära sig.

– Jag kan tycka att de inte ska vara det. Det är riktigt dåligt av dem, men lika dåligt av oss att förlora med det vi gjorde.

Är det något du grämer dig extra mycket över?

– Vi förlorade båda matcherna mot VästeråsIrsta och det finns många matcher man kan titta tillbaka på och gräma sig över, men vi är inte bättre än de poängen som vi spelat in. Det är så bra vi är och det får vi stå för.

Skövde fick annars en kanonstart på matchen och ledde med 9–5. Mycket tack vare Annie Linder som räddade tre straffar i matchinledningen. I andra halvlek tappade Skövde det mesta och slutspelsplatsen kom längre och längre bort tills den var helt borta.

– Vi hade stor lust att förlänga säsongen, men det känns också tungt med tanke på dagens prestation. I andra halvlek var vi aldrig nära och det är bara att acceptera. Det gör det ändå inte lättare nu efteråt, säger Skövdes tränare Daniel Birkelund.

Han fortsätter:

– Det är väl egentligen inte nu som man ska göra de tyngsta och största analyserna. Tyvärr har vi långt tid på oss att göra dem nu. Just nu och de kommande timmarna får vi lov att tycka synd om oss själva.

Birkelund var snabbt framme med mobilen efter matchen. Hjälpen från Önnered var Skövde HF dock aldrig nära att få.

– Vi hade chansen att påverka det här själva så jag hade inte lagt något krut på andra matcher. Hade vi gjort en pangmatch i dag och vunnit så hade vi säkrat det. Det är bara att lyfta på hatten åt VästeråsIrsta.

Han fortsätter:

– Med lite distans till det här så tror jag att många kommer vara nöjda med säsongen och att vi tagit några stora kliv i rätt riktning. Även om vi inte lyckas i dag så försvinner inte det, men rent känslomässigt, nu när det är sex månader till nästa match, så måste vi tillåta oss att vara ledsna.

Matchfakta

SHE

HÖÖRS HK H65–SKÖVDE HF

32–19 (12–11)

Mål: Höörs HK H65: Emma Nuhanovic 7 mål/8 avslut, Amelia Lundbäck 7/10, Malin Sandberg 5/5, Alma Skretting 4/7, Johanna Östblom 3/7, Victoria Larsson 2/2, Anna Olsson 2/2, Ida ullberg 1/2, Gry Bergdahl 1/1.

Målvakter: Gry Bergdahl 42 i räddningsprocent.

Mål: Skövde HF: Nikoline Lundgreen 6/13, Elma Örtemark 5/9, Nataie Wästefors 3/4, Julie Aspelund Berg 2/3, Moa Andersson 2/3, Tindra Sahlin Wallenius 1/3.

Målvakter: Annie Linder 26 i räddningsprocent.

Utvisningar: Höörs HK H65: 3x2 min.

Skövde HF: 3x2 min.

Domare: Simon Jeppsson och Oliver Quist.

Publik: 324.

SLA-ligan: 3= Nikoline Lundgreen, 2= Elma Örtemark, 1= Annie Linder.

Artikeltaggar

Annie LinderHandbollSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.