Hoppa till huvudinnehållet

Lyfter ett varningens finger för nederlagstippat SAIK: ”Ett jäkla lurigt lag”

Publicerad:
Tobias Linderoth och Skövde AIK tippas tillhöra bottenskiktet i superettan. Västerås SK:s tränare Kalle Karlssn lyfter ett varningens finger för nykomlingen. Foto: Skaraborg NWT Media

Skövde AIK får en jobbig säsong som nykomling i superettan enligt förhandstipsen och förutspås åka ur.

Det ska Tobias Linderoths gäng försöka motbevisa.

– Vi hoppas kunna ta ytterligare kliv och utvecklas vidare så att vi kan etablera oss i superettan. Det är en stor utmaning vi har framför oss, säger SAIK-tränaren.

Skövde AIK tippas tillhöra bottenskiktet i superettan den här säsongen.

Enligt mediatipset (journalister och experter har sagt sitt) slutar SAIK näst sist i superettan och degraderas. Det framkom på den digitala upptaktsträffen som sändes på Discovery Plus på måndagskvällen.

Även två andra nykomlingar ifrån Ettan, Dalkurd FF och Utsiktens BK, tippas i botten tillsammans med ex-allsvenska Östersunds FK som SAIK ska möta i seriepremiären på bortaplan.

Tobias Linderoth, tränare i Skövde AIK.
Tobias Linderoth, tränare i Skövde AIK. Foto: Anton Gustavsson

”Hoppas ta kliv”

SAIK-tränaren Tobias Linderoth deklarerar att målet är att försöka etablerar sig i superettan.

– Det har sett ganska bra ut på försäsongen. Vi har haft bra matcher och har mött bra motstånd. Vi har fått en indikation på vad som krävs i superettan. Jag tycker killarna har klarat det väldigt bra. Vi hoppas kunna ta ytterligare kliv och utvecklas vidare, säger han.

SAIK har tappat Viktor Granath och Daniel Ask till den här säsongen. Granath var SAIK:s stora skyttekung förra säsongen.

– Vi har fått in Yoann Fellrath och lånat in Jack Cooper Love. Vi hoppas kunna sprida ut målen på lite fler spelare så att vi inte blir så beroende av någon spelare men man hoppas alltid att någon ska hitta målformen och göra sina mål, säger Linderoth och fortsätter:

– Det är ett snäpp upp i allting i superettan med ett högre tempo och med skickligare spelare. Man måste agera lite snabbare. Vi har upptäckt under försäsongen när vi har mött allsvenska lag eller superettanlag att vi blir hårdare straffat på misstag. När du tappar bollen eller står fel i din position är det lätt att det blir ett mål bakåt. Man måste vara påkopplad hela tiden.

Västerås SK:s tränare Kalle Karlsson.
Västerås SK:s tränare Kalle Karlsson. Foto: PETTER ARVIDSON

Varnar för SAIK

Västerås SK:s Kalle Karlsson lyfter ett varningens finger för SAIK.

– Vi mötte Skövde (i en träningsmatch) som enligt experttipsen kommer få det svårt men det är ett jäkla lurigt lag som jag tror kommer göra det tufft och svårt mot många motståndare i superettan, säger VSK-tränaren.

I toppen tror expertisen att Halmstad BK tar sig tillbaka till allsvenskan direkt genom att ta hem serien. Även Östers IF förutspås ta steget upp till högsta serien. Örebro SK tippas få kvalspela till allsvenskan.

”Klart det blir annorlunda”

Halmstad blir laget alla vill slå.

– Det blir garanterat en utmaning för oss. Vi hanterade det bra 2020 när vi tillhörde favoriterna i superettan (vann serien). Det är klart det blir annorlunda än hur vi sågs på 2021, säger Magnus Haglund, tränare i HBK.

– Vi har en stark trupp. Vi har tappat tre ordinarie spelare men samtidigt har vi behållit resten och fyllt på med andra spelare. Vi har sju spelare ifrån egna akademin och sedan Villiam Dahlström som är ny ifrån Degerfors. Det är sex andra klubbar som också har starka trupper. Det kommer att bli ett tufft race om det två åtråvärda topplaceringarna, fortsätter Haglund.

”Väldigt svårtippat”

Superettan innehåller hela sju nya klubbar 2022.

– Det är väldigt svårtippat. Det är extra svårt i år. Det är många lag som kan blanda sig i det, säger tv-experten Nordin Gerzic.

En sak är säker: Skövde AIK slår ur underläge.

Mediatipset

1) Halmstad BK

2) Östers IF

3) Örebro SK

4) Trelleborgs FF

5) Jönköpings Södra IF

6) Örgryte IS

7) Norrby IF

8) IF Brommapojkarna

9) Landskrona Bois

10) Västerås SK

11) AFC Eskilstuna

12) IK Brage

13) Östersunds FK

14) Dalkurd FF

15) Skövde AIK

16) Utsiktens BK

Artikeltaggar

FotbollSkövde AIKSuperettanTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.