Hoppa till huvudinnehållet

Tigerjakt och bananer – de ska roa barnen på Törebodafestivalen

Publicerad:
Reporter Lisa Bring
Lisa Bring
lisa.bring@mariestadstidningen.se
Sean Banan vid en tidigare konsert. I sommar ska han gå bananas Törebodafestivalen för andra gången, han var med även 2015. Arkivbild.
Sean Banan vid en tidigare konsert. I sommar ska han gå bananas Törebodafestivalen för andra gången, han var med även 2015. Arkivbild. Foto: Viktor Sunnemark

Precis som tidigare år har Törebodafestivalen ett program för barnen. I sommar kommer Sean Banan, Mora Träsk, trollkarlen Daniel, Knaster och Knas och Skövde musikteater att underhålla de yngsta festivalbesökarna.

Barnunderhållning hör till på en familjefestival som Törebodafestivalen, menar festivalgeneralen Per ”Otto” Ottosson.

– Av tradition försöker vi hitta underhållning för de mindre barnen och familjer, säger han.

I sommar blir Sean Banan och Mora Träsk de stora namnen för de yngre. Mora Träsk var med på den första Törebodafestivalen och kommer tillbaka på den sista.

Mora Träsk med Leif Walter i spetsen kommer att ta de yngsta besökarna på Törebodafestivalen ut på Tigerjakt. Bilden kommer från när Mora Träsk uppträdde i Valhall i Skövde för några år sedan.
Mora Träsk med Leif Walter i spetsen kommer att ta de yngsta besökarna på Törebodafestivalen ut på Tigerjakt. Bilden kommer från när Mora Träsk uppträdde i Valhall i Skövde för några år sedan. Foto: Roland Svensson

”Givetvis nostalgi”

Mora Träsk började som ett rockband på 1970-talet och svängde i början av 1980-talet om och gjorde rockig barnmusik. De har alltså roat barn i flera generationer och många föräldrar idag har hört Mora Träsk som barn.

– Det blir givetvis nostalgi för föräldrarna. Mora Träsk gör tidlös musik som även lämpar sig för dagens barn, även om de funnits med i alla år, säger ”Otto”.

Knaster och Knas från Mariestad när de showade på Mariestads teater. I sommar får de åka till grannkommunen och spexa med barn i festivalvimlet. Arkivbild.
Knaster och Knas från Mariestad när de showade på Mariestads teater. I sommar får de åka till grannkommunen och spexa med barn i festivalvimlet. Arkivbild. Foto: Jennie Hilli Sjöqvist

Det lär bli full fart när Sean Banan kommer tillbaka till Töreboda, han var mest senast 2015. Han slog genom 2010 med låten Skaka rumpa och deltog även i Melodifestivalen 2012 och 2013.

Till festivalen kommer även trollkarlen Daniel Karlsson ha en show. Han har bland annat gjort tv-program på Barnkanalen och har även skrivit en trolleribok för barn.

Trollkarlarna och gycklarna Knaster och Knas från Mariestad kommer att vara med under hela festivalen och spexa med barnen i vimlet.

Trollkarlen Daniel Karlsson kommer till Törebodafestivalen och ger en trollerishow.
Trollkarlen Daniel Karlsson kommer till Törebodafestivalen och ger en trollerishow. Foto: Martin Lundström/pressbild

Emil i Lönneberga kommer

Till sist blir det fler lokala inslag med Skövde musikteater som kommer att ge en version av sin föreställning Emil i Lönneberga med extra mycket sång och dans. I ensemblen är många från Töreboda med, bland annat Oscar Andersson som har huvudrollen som Emil.

Det är mindre än en halv månad kvar tills biljettsläppet den 1 april och fler artistsläpp kommer nu att komma ganska tätt inpå varandra.

Tidigare i veckan släpptes Miriam Bryant och sedan tidigare är Billy Idol, Zara Larsson, The Hives, Miss Li, Magnus Uggla, The Ark, Myra Granberg, Victor Leksell, Arvingarna, Smith & Thell, Elisa & Kärleksorkestern, Dotter, Nazareth, Snowstorm, Lillasyster, Noice, Rydell & Quick, Thundermother, Creedence tribute och Dire straits tribute.

Oscar Andersson från Töreboda spelar Emil i Skövde Musikteaters Emil i Lönneberga. Musikalen skulle spelas under vintern, men blev inställd på grund av pandemin. I sommar kommer ensemblen att visa de på Törebodafestivalen.
Oscar Andersson från Töreboda spelar Emil i Skövde Musikteaters Emil i Lönneberga. Musikalen skulle spelas under vintern, men blev inställd på grund av pandemin. I sommar kommer ensemblen att visa de på Törebodafestivalen. Foto: Charlotte Ferneman

Läs också

Artikeltaggar

Mora TräskMusikNöje/KulturPer OttossonSean BananTörebodaTörebodafestivalen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.