Hoppa till huvudinnehållet

Slutspelshoppet försvann: Tappade allt efter paus

Publicerad:

Skövde HF gjorde ett tappert försök och slutspelshoppet levde under första halvlek, men i andra tog H65 Höör över helt, förvandlade pausledning med 12–11 till seger med 32–19. Hemmalaget vann andra halvlek med 20–7 och Skövde HF:s säsong är över.

Läget inför den sista omgången var att Skövde HF låg på den sista slutspelsplatsen en poäng för VästersåsIrsta och en bakom Skara HF. Skövde hade med andra ord ödet helt i egna händer. Visserligen var lagets målskillnad avsevärt sämre än konkurrenterna, men en vinst i Höör hade säkrat lagets första SM-slutspelplats sedan 2017.

Förlust i Höör: Inget slutspel för Skövde HF

Under första halvlek såg det också mycket bra ut då Nikoline Lundgreens skytte bet rejält och Annie Linder storspelade i målet. SHF hade ledning med både 8–4 och 9–5 och H65 som spelade för att säkra tredjeplatsen såg både stressat och frustrerat ut. Bland annat brändes fyra straffkast, varav Annie Linder räddade tre.

Nu kom Höör tillbaka i slutet av halvleken och gick till pausvila med 12–11 i ryggen. Sedan startade andra halvlek vasst och ledningen växte snabbt till 17–12 och Skövde var aldrig nära att ta poäng.

Ingen hjälp

Då VästeråsIrsta tidigt kopplade grepp om mötet med Önnered så förstod man att Skövde HF inte kunde räkna med någon hjälp från den matchen. I andra akten fortsatte Västerås att dominerade och seglade också ifrån rejält och vann till slut med 29–21.

Det blev ingen dramatik mot slutet då det kan konstateras att Skara HF vann mot Lugi och avancerade till sjätte plats, vilket betyder att de får möta H65 Höör i kvartsfinalen.

Sävehof besegrade Skuru och vinner SHE. I botten vann BK Heid vilket gör att de nu får kvala mot Aranäs om en plats i SHE till hösten. Kärra HF åker ur.

Elma Örtemark stod för fem mål när Skövde HF fick ge sig i kampen om en slutspelsplats.

Fakta

SM-Kvartsfinalerna: Sävehof–VästeråsIrsta, Skuru–Önnered, H65 Höör–Skara HF, Lugi–Kungälv. Matcherna avgörs i bäst av fem. Den första matchen på fredag, men speldagarna är ännu inte helt fastställda.

Artikeltaggar

Annie LinderElma ÖrtemarkHandbollNikoline LundgreenSkövde HF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.