Hoppa till huvudinnehållet

Svaret: ”Vi kan inte trolla med knäna”

Publicerad:
Reporter Anton Gustavsson
Anton Gustavsson
anton.gustavsson@sla.se

Skövde Saints och softboll ratas från SM-veckan som avgörs i Skövde nästa år. Tränaren Mattias Grimstoft menar att Skövde Saints blir ”knivhuggna i ryggen” av Skövde kommun.

– Jag förstår besvikelsen men vi kan inte trolla med knäna, säger projektledaren för SM-veckan på Next Skövde Michael Worbin.

Nästa år avgörs SM-veckan i Skövde, men Skövde Saints som vunnit nio SM-guld i softboll får inte vara med.

Michael Worbin på Next Skövde är projektledare för SM-veckan. Han säger att han har förståelse för besvikelsen hos Saints.

– Alla har rätt att ansöka om att få arrangera sitt SM på SM-veckan. Vi fick in 33 olika idrotter och har tillsammans med våra medpartners, SVT och Riksidrottsförbundet, beslutat om vilka 20 idrotter som ska vara med på SM-veckan i Skövde.

Han fortsätter.

– Det stora avgörandet när det gäller softbollen är att om de hade varit med hade vi varit tvungna att välja bort fyra andra idrotter. Deras behov var att använda hela Arena Skövde för att klara av att genomföra sin sport och då hade konsekvensen blivit att vi hade fått säga nej till för många andra idrotter för att få ihop veckan. Det finns ingen annan anledning.

De säger att de hade kunnat vara i exempelvis Ulvahallen?

– Jag har absolut förståelse för att de är besvikna och det är verkligen inte meningen. SM-veckan kommer att avgöras på tre platser och det är Arena Skövde, Billingehov och fritidsområdet på Billingen och det beror på att SVT har ett behov av att hålla ihop det för att kunna sända så många timmar som möjligt.

– För vår del tittar vi mycket på lokal förankring och i vår värld är Saints oerhört intressanta, men lokal förankring är bara en parameter. TV tittar på hur intressanta sporterna är utifrån tv-tittandet och RF vill ha en bredd på idrotter.

Någon ändring kan det inte bli i vilka idrotter som är med på SM-veckan. Saints kan därmed inte hoppas på en vändning.

– Tyvärr. Som sagt, jag förstår besvikelsen men vi kan inte trolla med knäna. Hade vi inte fått in några idrotter som ansökt hade vi varit besvikna, men det stod 33 idrotter där och ville vara med och vi skulle landa på 20. Några fick helt enkelt ett negativt besked.

Artikeltaggar

SM-veckanSoftboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.