Hoppa till huvudinnehållet

Signell inför kvartsfinalen: ”Vi blir favoriter”

Publicerad:
Henrik Signell och IFK Skövde blev tvåa i Handbollsligan. Foto: Anton Gustavsson

Det stod tidigt klart att IK Sävehof skulle göra sitt mot IFK Kristianstad och vinna, men IFK Skövde hade det betydligt jobbigare mot Eskilstuna Guif. Seger för IFK samtidigt som Sävehof besegrade Kristianstad skulle innebära att det blåvita laget skulle bli tvåa i tabellen. Nu gick det vägen till slut, IFK Skövde vann med 32–29 och matchen i Partille slutade 30–20.

Det betyder att IFK Skövde slutar tvåa i grundserien efter den suveräna seriesegraren Sävehof. Kristianstad som hade greppet om andraplatsen kom inte alls upp i någon nivå. Laget kom i tidigt underläge och var aldrig med i matchen och Sävehof vann hur säkert som helst.

Att sluta tvåa har stor betydelse då det ger fördel av fler hemmatcher i slutspelet om det skulle behövas, dessutom behöver IFK Skövde inte möta Sävehof förrän i en eventuell SM-final.

Nu kommer IFK att ställas mot Hammarby i bäst av fem matcher. "Bajen" mötte Lugi i Lund i en avgörande match om platserna sju och åtta. Det var en jämn tillställning som Hammarby avgjorde i slutet. Stort jubel i Hammarby som nog hellre ser att möta Skövde än den stora guldfavoriten Sävehof.

IFK-tränaren Henrik Signell kommenterar:

– Vi slutar tvåa och Hammarby sjua och då får man finna sig att vara favorit.

Han fortsätter:

– De har inte så mycket att förlora och det är ändå ett lurigt lag. Kommer man tvåa i slutspelet så har man förväntningar på sig. Bra lag har press på sig och vi har nog de högsta förväntningarna och kraven på oss själva.

– Jag ser det inte alls som något negativt.

Det skall tilläggas att den första kvartsfinalen selas i Arena Skövde på måndag.

I övrigt kan nämnas att IFK Ystad får lämna ligan, Aranäs, Redbergslid och Önnered får kvala mot allsvenska lag får behålla sin plats i den högsta ligan.

Hallby riskerade att hamna under kvalstrecket, men de klarade pressen och besegrade Ystads IF med 35–33.

IFK Skövde slog Guif borta med 32-29 i Handbollsligan.
IFK Skövde slog Guif borta med 32-29 i Handbollsligan. Foto: Anton Gustavsson

När det gäller IFK Skövde fick de jobba för segern mot ett Eskilstuna Guif som spelade helt utan press och hämtade in underläge med fem bollar och gjorde matchen helt jämn fram till slutet, då IFK kunde säkra segern, främst genom två viktiga kantmål av Fredrik Mossestad.

IFK Skövde hamnade under press i Eskilstuna, men fixade segern till slut.

Slutspelsfakta

SM-Kvartsfinalerna: Sävehof–Lugi, IFK Skövde–Hammarby, IFK Kristianstad–Alingsås, Ystads IF–HK Malmö. (IFK Skövdes första SM-kvartsfinal spelas på måndag i Arena Skövde).

Artikeltaggar

Eskilstuna GuifFredrik MossestadHandbollHenrik SignellIFK KristianstadIFK Skövde handbollIK Sävehof

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.