Hoppa till huvudinnehållet

Cooper Love levererar: ”Tycker det såg bra ut”

Publicerad:
Jack Cooper Love avgjorde mot FC Trollhättan när han skickade in matchens enda mål på en straffspark. Foto: Erica Augustsson

Nästa helg begår Skövde AIK seriepremiär i Superettan mot exallsvenska Östersund på bortaplan. SAIK gav sig själva ett bra genrep genom att vinna mot FC Trollhättan med 1–0. Säkert skönt att ha med sig i ryggen.

Tränaren Tobias Linderoth var nöjd med lagets insats:

– Jag tycker att det såg bra ut, särskilt defensivt, men sedan skapade vi en del bra lägen och vi borde ha tryckt dit någon boll till, kommenterade han till SLA-sporten.

Straffmål avgjorde SAIK:s genrep

Skövde AIK och FC Trollhättan har haft många duster de senaste åren och är alltid en tuff motståndare, så även den här gången även om det periodvis märktes att SAIK har matchat mot bra motstånd under försäsongen.

I den förra träningsmatchen föll SAIK med 0–3 mots Östers IF i Växjö och man ville se en skärpning av det defensiva spelet. Det lyckades bra, Markus Fröjd hade en lugn eftermiddag i målet mot ett Trollhättan som hade svårt att få till heta chanser.

Fixade allt

SAIK skapade inte så mycket, med tillräckligt för att vinna även om målet på kom straff. Jack Cooper Love fortsätter göra mål i SAIK-dressen. Segermålet var hans helt och hållet. Först tog han sig in i straffområdet och fälldes med straff som följd, den skickade han i nät.

SAIK kunde glädja sig åt en seger i genrepet.
SAIK kunde glädja sig åt en seger i genrepet. Foto: Erica Augustsson

Cooper hade ett bra läge redan i första halvlek, men bollen gick över från nära håll. I andra kunde ledningen ökats när Villiam Granath kom helt fri, men målvakten räddade.

Det kan noteras att SAIK kom till spel utan några killar som blir att räkna med i seriespelet. Yoann Fellrath (ryggen), Lukas Lilja (tå), Gustav Friberg och Gustav Sahlin (sjuka i veckan).

– Vi får se hur det utvecklar sig i veckan, säger Linderoth.

Värt att notera att Skövde AIk inte gjorde något byte i matchen. Startelvan fick 90 minuter.

Matchfakta

Träningsmatch

SKÖVDE AIK–FC TROLLHÄTTAN

1–0 (0–0)

Mål: 1–0 (72) Jack Cooper Love (straff)

SAIK:s lag: Markus Fröjd - Elias Lindell, Aldin Basic, Filip Schyberg, Samuel Sörman - Villiam Granath, Oscar Lennerskog, Elmar Abraham, Linus Mattsson - Mikael Mörk, Jack Cooper Love. Ersättare: David Engelbrektsson (mv), David Frisk, Gabriel Wallentin, Gustav Sahlin, Jonathan Törner.

Artikeltaggar

FC TrollhättanFotbollLukas LiljaMarkus FröjdTobias LinderothVilliam Granath

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.