Många inom administrationen

Publicerad:
VG-regionen och länsresidenset i Vänersborg. Foto: Tommy Löfgren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Självklart måste vi ha en administration i olika verksamheter, men hur stor ska den vara i förhållande till övrigt. Om det råder det förstås delade meningar.

Om jag tar VG-regionen som exempel så arbetar där cirka 43500 personer. Av dessa är 13,5 procent inom administrationen. En hög siffra, tycker jag. Ett exempel, några år tillbaka i tiden: 2018-2019, ökade administrationen med 2,4 procent eller med 136 personer. Samtidigt anställdes 38 sköterskor, undersköterskorna minskade med 98 personer, och läkarna ökade med 74 personer.

Jag tror min devis håller och som jag uttryckt tidigare. Eftersom det är administrationen som anställer och avskedar människor, så avskedar de ju inte sig själva utan det blir andra personalgrupper som får ta det, alltså de som arbetar inom grundnäringen. Något märklig fördelning, kan tyckas.

Conny Östling

Artikeltaggar

InsändareSjukvårdSkövde

Läs vidare