Hoppa till huvudinnehållet

Premiären rycker allt närmare: "Vi har längtat efter det här"

Publicerad:
Reporter Linus Hellman
Linus Hellman
linus.hellman@sla.se
Skövde AIK och tränaren Tobias Linderoth möter FC Trollhättan i genrepet inför premiären i superettan. Det är en del frågetecken i SAIK inför lördagens match. Gustav Sahlin (bollen), Lukas Lilja och Gustav Friberg kunder inte delta på torsdagens träning.
Skövde AIK och tränaren Tobias Linderoth möter FC Trollhättan i genrepet inför premiären i superettan. Det är en del frågetecken i SAIK inför lördagens match. Gustav Sahlin (bollen), Lukas Lilja och Gustav Friberg kunder inte delta på torsdagens träning. Foto: Skaraborg NWT Media

Premiären i superettan är bara en dryg vecka bort för Skövde AIK.

– Jag vill få ett bra helhetsintryck och se bra individuella prestationer, säger SAIK-tränaren Tobias Linderoth inför genrepet mot FC Trollhättan på hemmaplan.

Nedräkningen inför seriespelet är nu inne i sitt slutskede. Skövde AIK närmar sig seriepremiären denna historiska säsong i superettan.

Endast en träningsmatch återstår för laget innan premiären mot Östersunds FK på bortaplan den 3 april.

Efter plumpen – SAIK genrepar på hemmaplan: Upp till bevis för oss själva”

Skövde AIK möter Ettanklubben FC Trollhättan i genrepet på hemmaplan på lördagseftermiddagen.

– Man börjar känna av att premiären är nära och så ska det vara. Det är härligt. Vi har längtat efter det här, säger SAIK-tränaren Tobias Linderoth.

Tobias Linderoth, tränare i Skövde AIK.
Tobias Linderoth, tränare i Skövde AIK. Foto: Erica Augustsson

Det är en del frågetecken i SAIK inför lördagens match.

– Vi hade inte alla spelare tillgängliga på torsdagens träning. Gustaf Friberg, Gustav Sahlin, Lukas Lilja och Yoann Fellrath kunde inte vara med och träna. Det är några spelare som är oklara inför matchen men då kanske vi får se någon annan på de positionerna. Det är naturligtvis en konkurrenssituation nu i den sista träningsmatchen.

Trion Markus Fröjd, Oscar Lennerskog och Jack Cooper Love var sjuka och saknades i den senaste träningsmatchen mot Östers IF. De är åter i träning.

Linderoths gäng hade det tufft i Växjö: ”Gick ut med fel attityd”

SAIK har matchat flera meriterade lag under försäsongen men i Växjö föll SAIK klart med 0–3 förra helgen.

– Vi måste hitta tillbaka till vårt försvarsspel. Vi hade en bra start på matchen mot Öster och gjorde en helt ok andra halvlek. Tyvärr var andra delen av första halvlek inte bra. Då håller vi oss inte till det vi ska. Nu ska vi försöka göra det bra hela matchen och inte bara delar av matchen, säger Linderoth.

Skövde AIK:s ledning med Tobias Linderoth i spetsen vill få ett bra helhetsintryck och se bra individuella prestationer i genrepet mot FC Trollhättan.
Skövde AIK:s ledning med Tobias Linderoth i spetsen vill få ett bra helhetsintryck och se bra individuella prestationer i genrepet mot FC Trollhättan. Foto: JÖRGEN JARNBERGER

Artikeltaggar

FC TrollhättanFotbollSkövde AIKSuperettanTobias Linderoth

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.