Hoppa till huvudinnehållet

EXTRA: Polisinsats på hotell – Skövdebo misstänks för sexköp

Publicerad:
Polisen genomförde under måndagskvällen en insats på ett hotell i Lidköping. En man i dryga 30-årsåldern är misstänkt för köp av sexuell tjänst.
Polisen genomförde under måndagskvällen en insats på ett hotell i Lidköping. En man i dryga 30-årsåldern är misstänkt för köp av sexuell tjänst. Foto: Johan Nilsson/TT

På måndagskvällen genomförde polisen en insats på ett hotell i centrala Lidköping. En man i dryga 30-årsåldern, hemmahörande i Skövde kommun, är misstänkt för köp av sexuell tjänst.

Omständigheterna kring polisens insats i centrala Lidköping på måndagskvällen är fortfarande något diffusa. Klart är att en man född 1988, boende på en ort i Skövde kommun, blivit misstänkt för köp av sexuell tjänst. Insatsen ska ha skett på ett hotell i centrala Lidköping efter klockan 23 på måndagen.

Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region väst, uppger att en anmälan har upprättats och det har hållits ett förhör med den misstänkte.

– I händelserapporten står det att mannen gripits misstänkt för brottet. Det kan samtidigt vara en felskrivning eftersom det sällan sker ett gripande i samband med dessa brott. Det vanligaste är att man kallas till förhör och därefter släpps under utredningens gång och väntan på en eventuell dom, säger Peter Adlersson.

Jenny Tigerberg, områdespolis i västra Skaraborg, bekräftar senare på tisdagen att mannen inte har gripits.

– Mannen har förhörts, men är inte frihetsberövad. Totalt fanns tre lokala poliser på plats i samband med insatsen. I nuläget kan jag inte säga någonting om det specifika ärendet eftersom det är en pågående förundersökning, säger Jenny Tigerberg och fortsätter:

– De kvinnor som säljer sex blir varken målsäganden eller misstänkta. De är i stället vittnen och vi kommer förstås att höra personen ifråga för att reda ut de närmare omständigheterna.

NLT har också varit i kontakt med Maria Johansson, grupputredningschef på polisen i Lidköping. Hon hade på tisdagen ingen större insyn i ärendet.

– Jag såg på morgonen att det inte var färdigrapporterat och att det ännu inte har skapats något ärende. Det kommer förmodligen att ske först under onsdagen, säger Maria Johansson.

Polisen i Skövde är inte bekanta med ingripandet.

– Det är mer än jag känner till, säger vakthavande stationsbefäl.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKöp av sexuella tjänsterLidköping

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.