Hoppa till huvudinnehållet

Fler militärer till Skövde?

Publicerad:
Skövde är en stor garnisonsstad och bör kunna få många arbetstillfällen när försvarsmakten ska anställa fler, anser Stefan Ingemarsson. Illustrationsbild.
Skövde är en stor garnisonsstad och bör kunna få många arbetstillfällen när försvarsmakten ska anställa fler, anser Stefan Ingemarsson. Illustrationsbild. Foto: Adam Ihse/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om nu det blir som regeringen säger så ska det anställas runt 50.000 inom den militära verksamheten de närmaste åren.

Skövde är ju Sveriges största garnisonsstad enligt uppgift. Säg då att tio procent hamnar här, det vill säga 5.000 personer, mer än en batterifabrik som hamnade på annat ställe. Sedan kommer det till värnpliktiga som har sina fria resor. Många gånger har det ju använts militärflyg, både med civila och militära flygplan. Vi har ju sett dem många gånger på den nu nedgraderade flygplatsen i Skövde. Sedan kommer det till utbildning, exempelvis fallskärmsutbildning, som då kräver flygplan.

Har man som politiker tänkt klart eller vill man inte försöka få hit mer folk som arbetar i Skövde? Det var ju anledningen till att man ville och har avvecklat en fullt fungerande flygplats. Nu är ju situationen annorlunda och vi har istället nytta av en fungerande flygplats.

Det är ju relativt enkelt att starta om det inlämnade certifikatet om det sker i nutid. Det finns dessutom ett bolag som vill och kan ta över driften av flygfältet, så kommunen i möjligaste mån slipper utgifter. Det innebär också att man då kan ta emot de så välbehövliga ambulansflygplanen igen. Detta skulle bespara lidande och helt säkert rädda liv, till exempel gällande transplantationsorgan.

Snälla ni i kommunen, ta en riktig funderare igen. Det är starkt och ett tecken på bra ledarskap att kunna ändra sig!

Stefan Ingemarsson

Artikeltaggar

FörsvaretInsändareSkövdeSkövde Flygplats AB